Müzmin Bekar "Şakir"E Eş Geliyor - Son Dakika
Yerel

Müzmin Bekar "Şakir"E Eş Geliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin erkek zürafası "Şakir"e haziran ayına kadar Almanya veya Kanada'dan eş getirilecek.

19.04.2015 11:31

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin erkek zürafası "Şakir"e haziran ayına kadar Almanya veya Kanada'dan eş getirilecek.

Kentin en önemli yeşil alanlarından Burç Ormanları'nda 2001'de ziyarete açılan hayvanat bahçesine henüz 1 yaşındayken getirilen "Şakir" isimli zürafaya eş bulma çalışması sürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesi sakinlerine dünyanın dört bir yanından eş bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle bazı türlerde sıkıntı yaşandığını belirten Özsöyler, "Bunlardan biri de hayvanat bahçemizin maskotlarından zürafamız Şakir. Henüz 1 yaşındayken Ankara'dan getirilen zürafaya yıllardır eş bulmaya çalıştık ancak yaşanan aksilikler nedeniyle bir türlü başarılı olamadık" dedi.

Ortalama 20-25 yıl yaşayan zürafaların özellikle dişilerinin çok kıymetli olduğuna işaret eden Özsöyler, şunları kaydetti:

"Bu nedenle de büyük sıkıntı yaşıyoruz. Birçok hayvanat bahçesinde dişi zürafa sıkıntısı yaşanıyor. Şakir, hayvanat bahçemizin maskotlarından biri. Yaklaşık 15 yıldır hayvanat bahçemizde yaşıyor ve buranın müzmin bekarlarından. Kendisine farklı ülkelerden eş aradık. Birkaç hayvanat bahçesinden olumlu cevap almıştık ama son anda iptal oldu. Şu anda Almanya ve Kanada'daki hayvanat bahçeleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Onların birinden Şakir'e bir eş getirmeyi planlıyoruz. İnşallah bir aksilik yaşanmazsa haziran ayının sonunda Şakir'e bir eş kazandıracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müzmin Bekar 'Şakir'E Eş Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement