Odunpazarı Şenlenmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Şenlenmeye Başladı

Odunpazarı Şenlenmeye Başladı

Eskişehir’in tarihi ve turistik bölgelerinden olan Odunpazarı, havaların ısınmaya başlaması ve Odunpazarı Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı "Dünya Ağaç Günü" etkinliklerinin başlamasıyla birlikte kalabalık insan topluluklarını ağırlamaya başladı.

22.03.2015 17:30

Eskişehir'in tarihi ve turistik bölgelerinden olan Odunpazarı, havaların ısınmaya başlaması ve Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı "Dünya Ağaç Günü" etkinliklerinin başlamasıyla birlikte kalabalık insan topluluklarını ağırlamaya başladı.

Gerek Eskişehir içinden gerekse çeşitli yerlerden gelen yerli ve yabancı turistler, Odunpazarı'na akın etmeye başladı. Eskişehir Lüle Taşçılar Dernek Başkanı Behçethan Aktaş, esnafın bu durumdan oldukça hoşnut olduğunu belirtti. Odunpazarı esnaflarından Yurdakul Arda ise, işlerinin ve satışlarının artmasından oldukça sevinç duyduklarını söyledi.

Odunpazarı'nı gezen yerli ve yabancı turistler de, çevredekilerin ve esnafın ilgisinden gayet memnun olduklarına değinerek, Eskişehir'in simgelerinden olan "Lüle Taşı"ndan yapılan hediyelerden satın aldıklarını aktardılar.

Odunpazarı'nı ayrıca Seyitgazi Sücaaattin Veli Kültür ve Turizm Derneği üyeleri de ziyaret etti. Dernek Başkanı İbrahim Balcı, Arslanbeyli Köyü Muhtarı Mustafa Kemal Büyükaşçı, derneğin kadın kolları başkanı Sevim Sunal ile birlikte dernek üyesi 40'a yakın kadın, Odunpazarı ve Atlıhan El Sanatları Merkezi'ni gezdiler. Her yıl böyle kültürel ve turistik etkinlikleri düzenlediklerini vurgulayan Sücaaattin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Balcı, bundan sonra da böyle etkinliklerinin süreceğini bildirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Şenlenmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement