Oltu'da Karakucak Güreşleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Karakucak Güreşleri Yapıldı

Oltu\'da Karakucak Güreşleri Yapıldı

Oltu Belediye Başkanlığınca organize edilen 15. Geleneksel Oltu Büyük Karakucak Güreşleri yapıldı.

01.07.2013 12:10  Güncelleme: 12:24

Oltu Belediye Başkanlığınca organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen 15. Geleneksel Oltu Büyük Karakucak Güreşleri yapıldı.

Meydan Ağalığını 17 bin TL'ye Ak Parti İlçe Başkanı ve aynı zamanda Groupama Sigorta ÖZ-FA İnşaat Ltd. Şti. sahibi Fuat Demir'in üstlendiği Oltu Büyük Karakucak Güreşleri ilçe merkezi Kaledibi arkasındaki çayırda gerçekleştirildi.

Önümüzdeki yıl planlanan Karakucak Güreşlerinin meydan ağalığı için yapılan açık artırma sonucu Fuat Demir verdiği 18 bin TL ile 2014 yılınında meydan ağası oldu.

Sıcak havaya rağmen güreş alanını dolduran Oltulular kıran kırana geçen güreşleri büyük bir heyecanla sonuna kadar izlediler.

İlçe halkına bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'e ve organizasyona katkı sağlayanlara şükranlarını sunan Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, geleneksel spor olan güreşe sporcu yetiştiren tüm hocalara da teşekkür etti.

Cazgırlığını Fuat Özbay'ın yaptığı Karakucak güreşleri öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek güreşin Peygamberin tavsiye ettiği bir spor olduğunu belirterek "Aziz milletimiz asırlardır bu sporu içselleştirmiş, hazmetmiş ve bugünlere getirmiştir. İstedik ki, ilçe halkımıza bir Karakucak güreş keyfi yaşatalım." diyerek davetlilere iyi seyirler güreşçilere ise başarılar diledi. Başkan Ziyrek, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve katkı verenlere birer plaket takdim etti.

Bu arada milli gururumuz Avrupa Şampiyonu güreşçi Eren Dursun Turan'da meydana gelerek güreş severleri selamladı. Güreş severler seyir zevki yüksek oldukça çekişmeli müsabakalar izlerken güreşler sonuna kadar centilmenlik içerisinde geçti.

93 Harbinde dedeleri Oltu'ya bağlı Kemerkaya köyünden göç eden İlyas Yıldırım'ın dedelerinin doğduğu bu topraklara gelerek Başpehlivanlığı kazanması büyük takdir topladı. Rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kuran Yıldırım, müsabakalar sonunda Oltuluların büyük beğenisini toplarken 2 bin TL'lik büyük ödülünde sahibi oldu.

Öte yandan 15.Geleneksel Oltu Büyük Karakucak Güreşlerine; ilçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in yanı sıra çevre ilçelerden gelen davetliler ile kamu kurum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılan karakucak güreşlerinde sıralama şu şekilde belirlendi.

30 kiloda: 1. M.Ali Kesti, 2. Ahmet Polat 3. Ahmet Türkmen

35 kiloda: 1. Semih Turgut 2. Batuhan Aksakal 3. Mehmet Aydın

40 kiloda: 1. İbrahim Hınıslıoğlu 2. Metehan Gözcü 3. Muhammet Taşar

45 kiloda; 1. Halit Fırıncı 2. Muhammet Eygün 3. İbrahim Özcan

50 kiloda; 1. Bülent Deveci 2. Murat Kökeş 3. Sedat Kılıç

55 kiloda; 1. Mücahit Kardeş 2. Emre Aydın 3. Barış Uygur

BÜYÜKLERDE;

55 kiloda; 1. Ensar Aktaş 2. Atakan Kendircioğlu 3. Mikail Arslan

60 kiloda; 1. Cihat Çakmak 2. Mansur Bayoğlu 3. Burak Köker

65 kiloda; 1. Mahmut Bayoğlu 2.Bilal Çakmak 3. Recep Köse

70 kiloda; 1. Kasım Özcan 2. Şenol Çalık 3. Hüseyin Özdemir

75 kiloda; 1. İsak Çapak 2. Fatih Çelik 3. Erkut Korkmaz

80 kiloda; 1. İsmail Bulut 2. Samet Kaya 3. Öztürk Korkmaz

90 kiloda; 1. Musa Özkan 2. Emrullah Döşlü 3. Muhammet Mercimek

90 +BAŞ; 1. İlyas Yıldırım 2. Mahmut Alkan 3. Kubilay Akbaş - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Karakucak Güreşleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement