Ramazan Büyükçekmece'de Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Ramazan Büyükçekmece'de Yaşanacak

Ramazan hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi, düzenleyeceği etkinliklerle vatandaşlara Ramazan coşkusunu yaşatacak.

15.06.2015 16:18

Ramazan hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi, düzenleyeceği etkinliklerle vatandaşlara Ramazan coşkusunu yaşatacak.

Kültür ve tarihin kucaklaştığı Büyükçekmece'de, Ramazan ayı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ramazan ayının en güzel ve en renkli yaşandığı ilçelerden bir tanesi olan Büyükçekmece'de, yapılan hazırlıkları bizzat takip eden Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının İslam alemi ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

MAHALLE İFTARLARI BU YILDA SÜRECEK

18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan 11 ayın Sultanı Ramazan için bütün hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi, bu kapsamında ilçe genelindeki tüm camileri temizleyerek ilçe halkının daha hijyenik koşullarda ibadet yapabilmesini sağladı. Her yıl olduğu bu yılda Büyükçekmece ilçesi sınırlarında ikamet eden dar gelirli, çalışamayan engelli ve yardıma muhtaç ailelere Ramazan erzağı dağıtıldı. Büyükçekmece Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen mahalle iftarları bu yılda devam edecek. Ramazan'ın ilk günü olan 18 Haziran Perşembe günü Kuba Camii önünde başlayacak olan mahalle iftarları ay boyunca her gün farklı bir mahallede sürdürülecek.

BÜYÜKÇEKMECELİ HANIMLAR EDİRNE'DE İFTAR AÇACAK

Etkinlikler kapsamında, Ramazan gecelerinin vazgeçilmez eğlencesi olan Orta Oyunu ve Hacivat-Karagöz gösterimleri de yapılacak. Ateş Böceği Ercan (Ercan Bostancıoğlu) ve ekibinin "Orta Oyunu" ile Suat Veral'ın "Hacivat-Karagöz" gösterimi farklı gün ve saatlerde Büyükçekmecelilere unutulmaz saatler yaşatacak.

Her yıl 10 binin üstünde vatandaşın katılımıyla gerçekleşen "Halk İftarı" bu yılda yine TÜYAP'ta yapılacak. Ayrıca Büyükçekmeceli hanımlar 32'inci kez Edirne gezisine katılarak bu ilimizdeki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek iftarlarını Meriç Nehri kıyısında yapacaklar.

"BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK"

Ramazan ayı için bütün hazırlıkların en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tamamlandığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Öncelikle 11 ayın sultanı Ramazan ayının tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu yılda ilçe halkımızın Ramazan'ı en güzel ve en huzurlu şekilde geçirmeleri için bütün önlemlerimizi alıp, hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Büyükçekmece'de Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement