Ribat'tan Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Ribat'tan Suriyelilere Yardım

Ribat İnsani Yardım Derneği, Ilgın ve çevresinde bulunan Suriyeli ailelere gıda, oyuncak, kıyafet, kışlık battaniye, yatak, halı yardımı yaptı.

26.03.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ribat İnsani Yardım Derneği, Ilgın ve çevresinde bulunan Suriyeli ailelere gıda, oyuncak, kıyafet, kışlık battaniye, yatak, halı yardımı yaptı.

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki Suriyelilere sağlık taraması yapıldığını söyledi.

Derneğin gönüllü doktrolarınca yapılan tarama sonucu çeşitli rahatsızlıkları bulunanların hastanelere gönderildiğini bildiren Duman, bedensel engellilere de tekerlekli sandalye verildiğini aktardı.

Duman, Suriyelileri her zaman muhacir olarak gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Medineliler Muhacirlere nasıl davranmışsa biz de öyle davranmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu tür  çalışmaları  hem ilçelerimiz de hem de ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapmaya devam edeceğiz. Suriyeli ailelerin bir çoğu gerçekten çok zor şartlarda yaşamlarına devam ediyor. Bir çoğu dil sıkıntısı çektiği için çalışamıyor, kültürel farklılık etkiliyor ihtiyaçlarını bile ifade edemiyorlar. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz hala ciddi anlamda yardıma ihtiyaç duyuyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ribat'tan Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement