Şanlıurfa'da "Ekolojik Kadın Köyü" Projesinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da "Ekolojik Kadın Köyü" Projesinin Temeli Atıldı

Harran ilçesinde kurulması planlanan, "Ekolojik Kadın Köyü" projesinin temeli atıldı.

16.06.2015 15:51

Harran ilçesinde kurulması planlanan, "Ekolojik Kadın Köyü" projesinin temeli atıldı.

Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu temsilcisi Meltem Ağdul, Proje sahibi Hüzün Yüzel ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla ilçe merkezi yakınlarına kurulması planlanan tesisin temeli törenle atıldı.

Dezavantajlı kız çocukları, kimsesi olmayan, şiddet gören ve bölge kadınlarının meslek edinmelerini hedefleyen projenin bir kaç yıl içerisinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Hüzün Yücel, burada yaptığı konuşmada, şiddet mağduru kadınlara yönelik hayata geçirilmesi planlanan projeye Aile ve Sosyal Politikalar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek verildiğini söyledi.

Özellikle kadına toplum içinde statü kazandıracak ve kendisini yalnız hissetmesinin projeyle önüne geçmesinin hedeflendiğini aktaran Yücel, şunları kaydetti:

"Mağdur kadın olayın şokunu atlatamadan sığındığı karakolun öncelikle kapı nöbeti tutan memuruna durumunu anlatmak zorunda. Daha sonra ifade sürecinde ifade alan memura sonra savcıya anlatarak yaşadığı kabusu tekrar tekrar yaşıyor. Mahkeme sürecinde ise kadın zanlıyla yüzleştirilmek suretiyle olayı tekrar tekrar anlatıyor. Bu olayda kadın için sosyal yaşamda ve güncel yaşantısında onarılması güç travmalar oluşturuyor. Bu nedenle oluşturulacak projeyle mağdur kadın bu süreçlerden geçmeden direkt olarak yaşadığı travmayı bir kerede anlatacak. Hukuki süreç ise yetkililer tarafından takip edilerek kadın mağdur edilmeyecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 'Ekolojik Kadın Köyü' Projesinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement