Sarıgöl'de Üzüm Bağlarının Yüzde 60'ı Tarsimli Oldu - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Üzüm Bağlarının Yüzde 60'ı Tarsimli Oldu

Sarıgöl\'de Üzüm Bağlarının Yüzde 60\'ı Tarsimli Oldu

Sarıgöl ve çevresindeki çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm üreticilerinin yaşanan doğal felaketler sonrası TARSİM'e olan ilgileri arttı.

15.04.2014 14:46

Sarıgöl ve çevresindeki çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm üreticilerinin yaşanan doğal felaketler sonrası TARSİM'e olan ilgileri arttı. Geçtiğimiz yıl 4 bin olan poliçe sayısı bu yıl 8 bine yükselirken, Sarıgöl'deki üzüm bağlarının yüzde 60'ının TARSİM kapsamında sigortalandığı öğrenildi.

Manisa TARSİM Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Sarıgöl ve çevresindeki çekirdeksiz sofralık üzüm bağlarının dolu ve don olaylarına karşı sigortalandığını belirtti. Fahri Yıldırım, "Sarıgöl ve çevresinde 85 bin dekarlık çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağı bulunmakta. 2014 yılı için Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarının yüzde 60'ı TARSİM kapsamında sigortalandı. Buna göre geçen yıl 4 bin poliçe varken, 2014 yılında 8 binin üzerinde sigorta poliçesi oldu. Bu gösteriyor ki, çiftçilerimiz her geçen yıl, ürünlerini sigortalatma alışkanlığı kazanmaktadır. TARSİM ile yapılan tarım sigortasının primlerinin yüzde 50'si devlet, yüzde 50'sini çiftçi karşılamaktadır" dedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen tarım alanlarındaki ürünlerin sigortalanmasının giderek yaygınlaşmasının önemini belirterek, "Sarıgöl'de üzüm üreticilerimiz tarım sigortasının önemini 2013 yılı mayıs ayında meydana gelen dolu zararında öğrendi. Geçen yıl ilçemizde 30 bin dekar alanda yüzde yüze varan zarar tespit edildi. TARSİM bu zararı karşıladı. Sarıgöl'e dolu zararından TARSİM'in ödediği rakam 27 milyar TL. Üzüm üreticilerimiz TARSİM sayesinde derin bir nefes aldı. Bu yıl üzüm bağlarımızın büyük bölümü tarım sigortası yaptırdı" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Üzüm Bağlarının Yüzde 60'ı Tarsimli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement