Sarıkamış'ta Şehit Binbaşı Karabıyık Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Şehit Binbaşı Karabıyık Anıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 20 yıl önce şehit edilen Binbaşı Bedir Karabıyık, düzenlenen törenle anıldı.

04.04.2014 15:40  Güncelleme: 15:36

Sarıkamış ilçesinde, 20 yıl önce şehit edilen Binbaşı Bedir Karabıyık, düzenlenen törenle anıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Kızılçubuk köyü mevkisinde 4 Nisan 1994 tarihinde teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonucu şehit olan Binbaşı Bedir Karabıyık için Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi'nde anma programı düzenlendi.

Törende konuşan okul müdürü Kasım Çakır, sahip olunan bu cennet vatanın, kahraman ecdadın her karışını, kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiğini söyledi.

Din, namus, şeref ve bağımsızlık gibi kutsal değerlerin ancak vatan sayesinde korunabildiğini vurgulayan Çakır, "İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir. Şehitlik ve gazilik rütbesi ise hayat karşılığında ve inanç sayesinde elde edilmektedir. Allah, vatan toprağımıza göz dikmiş düşmanlarımıza karşı daha nice Bedir Karabıyıklar yetiştirmeyi nasip eylesin. Vatan millet ve inancımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için şiirler okundu, şehit Bedir Karabıyık'ın hayatını anlatan slayt gösterimi yapıldı. Öğrencilerin sahnelediği "Şehitler Oratoryosu" ile program sona erdi.

Anma törenine, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Şehit Binbaşı Karabıyık Anıldı - Son Dakika


Advertisement