Siirt'te "Gündüzlü Sporcu Eğitim Merkezi" Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Gündüzlü Sporcu Eğitim Merkezi" Kurulacak

Siirt'te, Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Sporcu Eğitim Merkezleri Projesi kapsamında, "Gündüzlü Sporcu Eğitim Merkezi" kurulacak.

26.02.2015 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Sporcu Eğitim Merkezleri Projesi kapsamında, "Gündüzlü Sporcu Eğitim Merkezi" kurulacak.

Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan araştırma, inceleme ve altyapı analizi işlemleri sonucu kurulacak "Gündüzlü Sporcu Eğitim Merkezi' hakkında açıklamalarda bulunan Siirt Milletvekili Osman Ören, projenin kente kazandırılmasıyla birlikte bu merkezde yetişen sporcuların uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil edeceklerini söyledi.

Sportif faaliyetlerin artmasıyla birlikte merkezin sağlıklı ve dinç bir gençliğin oluşmasında ön ayak olacağını ifade eden Ören, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin muhtelif yerlerinde ve az sayıda bulunan bu merkezlerin birinin de Siirt'te açılması kararı ile birlikte, ilk etapta 200-300 kişi arasından seçilen 10 erkek ve 10 bayan öğrenci bu alanda eğitim almaya başlayacaktır. Bahsedilen eğitimden başarı alınması durumunda, geceli ve gündüzlü sporcu kampına geçilerek tesisleşmeye gidilecektir. Tesisleşme sonrası ise bu merkez, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezleri arasında yer alacaktır.'"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Gündüzlü Sporcu Eğitim Merkezi' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement