Sivas'ta, "Enerji Hanım" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta, "Enerji Hanım" Projesi Tanıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çimen: "Enerjiyi verimli kullanmamanın Türkiye'ye yıllık maliyeti, 15 milyar lira"

24.02.2014 15:21

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, "Enerjiyi verimli kullanmamanın Türkiye'ye yıllık maliyeti, 15 milyar lira" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı inisiyatifiyle oluşturulan Enerji Verimliliği Derneği tarafından düzenlenen "Enerji Hanım" Projesi, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Çimen, toplantıda yaptığı konuşmada, enerjinin herkesin can ve hayat damarı olduğunu belirtti.

Elektrik ve doğalgaz kesildiğinde yaşanan sıkıntılar düşünüldüğünde günlük hayatın enerjisiz mümkün olmayacağının daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Çimen, "Dünyada, enerji kaynaklarına erişmek için büyük bir mücadele var. Biz de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak milletimiz için bu mücadeleyi veriyoruz" dedi.

Elektrikli ev aletlerinin bilinçli kullanılmasıyla daha az enerji tüketilebileceğine dikkati çeken Çimen, "Enerjiyi verimli kullanmamanın Türkiye'ye yıllık maliyeti, 15 milyar lira. Bu parayla Türkiye'nin sağlıktan eğitime, tarımdan turizme birçok sorununu çözebiliriz" diye konuştu.

Daha sonra "Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Süeda Çil, kadınlara evlerinde alabilecekleri basit önlemler ve uygulamalarla enerjiyi daha verimli kullanarak elektrik giderlerini düşürebileceklerini anlattı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve çok sayıda kadın katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta, 'Enerji Hanım' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement