Sivasspor'dan Taraftarına Centilmenlik Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Sivasspor'dan Taraftarına Centilmenlik Çağrısı

Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu, saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulübün aldığı cezalar nedeniyle taraftarları centilmence maç izleyerek takımı desteklemeye çağırdı.

04.01.2012 11:00

Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu, saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulübün aldığı cezalar nedeniyle taraftarları centilmence maç izleyerek takımı desteklemeye çağırdı.

Sivasspor'un Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında dün sahasında Kardemir Karabükspor'u 3-0 mağlup ettiği maçta, kulüp yönetim kurulu tarafından hazırlanan broşürlerle taraftarlara centilmenlik çağrısı yapıldı. Kulübün saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratı önlemek amacıyla hazırladığı broşürler, tribünlerde taraftarlara dağıtıldı.

"Sivas'ımızın göz bebeği Sivasspor'umuzun değerli taraftarları" ifadeleriyle başlayan broşürlerde, futbol müsabakaları sırasında çıkan olaylar nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı hükümlerince kulüplere çeşitli cezalar uygulandığı hatırlatıldı.

Sivasspor Kulübü'nün bu sezon aldığı cezalar ile ilgili detaylı bilgilerin aktarıldığı broşürlerde, kulübün Sivasspor- Eskişehirspor müsabakasında taraftarın neden olduğu saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40 bin TL ve Sivasspor- Trabzonspor maçında taraftarın neden olduğu saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 75 bin TL para cezası aldığı kaydedildi.

-Seyircisiz oynama cezasına karşı taraftarlar uyarıldı-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sivasspor maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ise kulübün 120 bin lira para cezası aldığının belirtildiği broşürlerde, Sivasspor Kulübü'nün ceza sınırının sonunda olduğundan dolayı, bu saha olaylarının, çirkin ve kötü tezahüratın dördüncü kez tekrarı halinde Futbol Disiplin Talimatı uyarınca seyircisiz oynama ve üst sınır para cezası (420 bin TL) ile cezalandırılacağına işaret edildi.

Broşürlerde, "Saygıdeğer hemşehrilerimizden, çirkin tezahürat yapıldığında yanındaki taraftarı ikaz etmelerini, kulübümüzün geçirdiği zor günlerin atlatılabilmesi için sağ duyulu davranarak yardımcı olmalarını önemle rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivasspor'dan Taraftarına Centilmenlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement