Sürgü'deki Olaylara Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Sürgü'deki Olaylara Tepkiler Sürüyor

Sürgü\'deki Olaylara Tepkiler Sürüyor

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi üyeleri, Sürgü beldesinde ramazan davulcusu ile Alevi bir aile arasında başlayan gerginliği protesto ettiler.

31.07.2012 10:47  Güncelleme: 11:23

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi üyeleri, Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan davulcusu ile Alevi kökenli bir aile arasında başlayan gerginliği protesto ettiler.

Mersin Cemevi önünde bir araya gelen Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Malatya Sürgü'de ki olaylara 'Malatya Sivas olmayacak', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atarak tepki gösterdiler. Gruba CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'da destek verdi. Burada grup adına açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Suat Yıldız, hiçbir tartışmanın insan yakmanın, insanı öldürmenin sebebi olmayacağını söyledi. Süngü'de bulanan ailenin halen can güvenliğinin olmadığını dile getiren Yıldız, "Son günlerde art arda gelen açıklamalar, sorumsuz bazı medya kuruluşlarının asparagas haberleri ve şimdide bu olayların olması düşündürücüdür. Alevilerin artık yakılacak bir tek canı yoktur. Aleviler olarak ülkemizde herhangi bir karmaşanın sebebi olmayacağız. Ama hiçbir canımızın da incitilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Malatya Sürgü'de ki olaylara seyirci kalamayacaklarını ifade eden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm inançlara karşı saygılı olmak, insan olan herkesin temel vazifesidir. Sürgü halkının sağduyulu olduğunu, belde de yıllardır Alevi-Sünni, Türk-Kürt herkesin kardeşçe bir yaşam sürdüğünü biliyoruz. Bu olayları yapan vatandaşları akli selim davranmaya çağırıyor, devletin burada bir an önce gerekli tedbirleri alarak bu ailenin can güvenliğini sağlamasını istiyoruz."

Yargıtay'ın, cemevleri ibadethane değildir kararını da eleştiren Yıldız, "Yargıtay'ın Cem Evlerini ibadethane değildir kararını tanımıyoruz. Cem Evlerinin Alevilerin yegane ibadethane yeri olduğunu tekrar ediyoruz. Bunun dışındaki anlayışı kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sürgü'deki Olaylara Tepkiler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement