Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hocalı katliamını yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, "Bunu en içten duygularımızla paylaşıyoruz" dedi.

26.02.2015 16:59

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hocalı katliamını yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, "Bunu en içten duygularımızla paylaşıyoruz" dedi.

Azarbaycan'ın Hocalı kasabasında 23 yıl önce yaşanan katliamda ölen 613 kişi Tekirdağ'da anıldı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzova ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzova, katliamda 613 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından Karabağ'da 613 kişi hunharca katledilmiştir. 613 kişi arasında çok sayıda çocuk ve yaşlılar vardı. Hocalı sebep değil, Hocalı neticedir. Neyin neticesidir. Ermenistan'ın ve Ermeni lobisinin Azerbaycan'a ve Türk'e karşı olan nefretinin neticesidir. Ne yazık ki biz bunu dünyaya tanıtmakta zorluk çekiyoruz. Dünya bu katliamı tanımak istemiyor. Ama bundan 100 yıl önce olan sözde Ermeni Soykırımı hakkında birçok kişiye sorsanız böyle hadiseler olmuştur diye cevap veriyor. Dünya bu konuda çifte standart yapıyor. Bu hadiseleri idrak ederken biz anlıyoruz ki Türkiye ve Azerbaycan'ın bu konuda çok sık iş birliği yapması gerekiyor" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ise, yapılan katliamı kınadıklarını belirterek, "Gerçek bir soykırımı kınıyoruz. Azerbaycan'ın yukarı Karabağ kasabasında Ermeniler tarafından 25 ve 26 Şubat 1995 yılında yapılan katliamlarda toplam 613 Azeri vatandaş işkence yapılarak katledilmiştir. 76 çocuk 487 kişi yaralanmıştır. Sivil halka yapılan bu acımasız katliamda 1 milyona yakın Azerbaycanlı kardeşlerimiz yurtlarından ayrılmıştır ve 23 yıldır sürgün hayatı yaşamaya mahkum edilmiştir. Sözde Ermeni soykırımı olduğu gibi mesnetsiz iddialara dayanmayan Hocalı katliamının görsel kayıtları mevcut olup katledilenler isim isim tespit edilmiştir. Katliamı yüreğimizde hissediyoruz. Bunu en içten duygularımızla paylaşıyoruz" diye konuştu.

Program Hocalı katliamı ile ilgili yapılan sunumların ardından sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement