TEVGER'den HÜDA PAR'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

TEVGER'den HÜDA PAR'a Ziyaret

TEVGER\'den HÜDA PAR\'a Ziyaret

TEVGER, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek yetkilileriyle görüşme gerçekleştirip bilgi alışverişinde bulundu.

06.10.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tevgera Ciwanên Kurdîstan-Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği (TEVGER) Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

TEVGER Diyarbakır İl Başkanlığı yetkili ve üyelerinden oluşan bir heyet HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut tarafından heyet kabul edildi. Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun ve partililerle görüştü. Yapılan görüşmede TEVGER'in Kürdistan ismiyle resmi bir boyut kazanması konusu konuşulurken, bölgede yaşanan çatışmalar, sorun ve sıkıntılar da görüşmenin gündemindeydi.

Bölgedeki genel sorunları dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, "Kürdistan'daki sınırların Kürtleri birbirinden ayırmak ve birbirleriyle rahatça görüşme hakkını kısıtlamaktır. Parti programımızda da değindiğimiz gibi sınırların kalkması gerektiğini ve Kürt halkının rahatça birbiriyle görüşme imkânının olması önündeki engellerin kalkması gerektiğini söylüyoruz. Bizler Türkiye sınırları içerisindeyken bazı akrabalarımız da Suriye sınırları içerisinde ve yine bazı akrabalarımız da Irak sınırlarındadır. Birimiz buradadır, bir kardeşimiz Suriye'de, bir kardeşimiz Irak, bir kardeşimiz de İran'dadır. Kürt halkına reva görülen haksızlıklardan bir tanesi de sınırlardır" dedi.

"Çatışmalar Kürt halkına zarar vermekten başka bir işe yaramıyor"

Çatışma ortamının Kürtlere zarar verdiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Turgut, "Günümüzde tekrardan yaşanan ve her gün ölümlerle sonuçlanan çatışmaların derhal son bulması gerekir. Çatışma ortamı Kürtlerden başkasına zarar vermiyor. Şimdiye kadar bu çatışmalarda ölen sivillerin sayısı gerçekten çok fazla arttı. Bir de bunlar roketlerle, bombalarla paramparça edilerek öldürüldü. Çatışmanın son bulması Kürt halkı için rahat bir nefes olur. Dileğimiz odur ki çatışmalar bitsin ve siyaset yoluyla çözümler üretilsin" şeklinde konuştu.

"Kürdistan kelimesinin önündeki engellerin kalktığını anladık"

Geçen yıl kurduğumuz derneğin tabelasında Kürdistan ismi olduğundan dolayı tabela indirilmişti. Fakat 30 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından bize verilen yazıda 'Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği'nin isminin kabul edilerek derneğimizin bu isimle resmi bir boyut kazandırması bizleri çok memnun etti. İnşallah Kürtler diğer sorunları da böyle rahat bir şekilde hallolur" şeklinde konuştu.

Bu konudaki memnuniyetlerini dile getiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut, "Kürdistan kelimesi karşısındaki engellerin kalkmasından dolayı çok memnun olduk. İnşallah başarılı çalışmalarınıza şahit olacağız. Gençlerin böyle bir şeye girişmesi bizim için sevindirici bir durumdur. Çünkü gençler toplumda çok daha aktif ve etkin olabiliyor. Tekrardan hayırlı olsun diyor başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TEVGER'den HÜDA PAR'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement