Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Turizm Haftası

AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: "İlimiz tarih, kültür, inanç turizmi dahil olmak üzere turizmin her boyutunu kucaklayan kentlerden biridir"

15.04.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt'un tarih, kültür, inanç turizmi dahil olmak üzere turizmin her boyutunu kucaklayan kentlerden biri olduğunu belirtti.

Özbek, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek Turizm Haftasının kutlandığını bildirdi.

Türkiye'de hızla gelişen turizm sektöründen Bayburt'un da yeteri kadar pay alabilmesi ve turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun gayret içinde olduklarını vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

"Tarihi ve kültürel mirasımız, muhteşem doğal zenginliğimiz, yatırımlardaki hızlı artış ilimizin gelişmişlik düzeyini arttırmaktadır. İlimiz tarih, kültür, inanç turizmi dahil olmak üzere turizmin her boyutunu kucaklayan kentlerden biridir. Bu bağlamda, turizmin çeşitlendirilebilir anlamda çoğaltılması ilimize değer katacaktır."

Özbek, doğal güzelliklere, binlerce yıllık tarihe, kültürel zenginliklere, sıcak, misafirperver ve cömert insanlara sahip Bayburt'un önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Turizm sektörünün ülke ve ilin geleceği için çok özel öneme sahip olduğuna dikkati çeken Özbek, şöyle devam etti:

"Bayburt'u bölgemizde ve Türkiye'de turizmin merkezi haline getirmek için bürokrasimizin, yerel yöneticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın ve vatandaşlarımızın el birliği ile gayret göstererek bu hedefe doğru ilerlemesi gerekmektedir. Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle Bayburt'umuzun turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmek için her türlü gayreti göstermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin ve ülkemizin turizm alanında daha ileriye götürülmesinde katkı sağlayan herkesin ve tüm halkımızın Turizm Haftasını kutluyorum." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement