Üçağız Köyünde "Likya" Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Üçağız Köyünde "Likya" Anlatıldı

Demre ilçesine bağlı Üçağız köyünde, Müzeler Haftası dolayısıyla "Likya" konulu konferans düzenlendi.

04.05.2012 14:20

Demre ilçesine bağlı Üçağız köyünde, Müzeler Haftası dolayısıyla "Likya" konulu konferans düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, slayt eşliğinde Likya Uygarlığı hakkında bilgi verdi.

Likyalıların bir Anadolu uygarlığı olduğunu belirten Işık, "Bazılarının söylemeye korktuğu bu uygarlık, Yunan uygarlığı değildir. Yunan uygarlığının esin kaynağı Anadolu ve Likya Uygarlığı'dır. Likyalılar özgürlüğüne düşkün, Anadolu'nun neresinde bir savaş varsa orada savaşan, Anadolu'yu koruyan halktır" diye konuştu.

Likya'nın sanatın ve uygarlığın merkezi olduğunu ifade eden Işık, Likya beylerinin de yiğit olduğunu, mezarlarını yiğitliği süsleyen resimlerle donatıldığını anlattı. Prof. Dr. Işık, av, savaş ve şölenin, Likya beylerinin simgesi olduğunu dile getirdi.

Likya Antik Kenti'ne sahip çıkılmasını ve korunmasını isteyen Işık, "Biz başkalarından nasihat alan bir uygarlığın, ulusun değil, başka uygarlıkların esin kaynağı olan, başkalarına nasihat veren bir ulusun çocuklarıyız. Biz Anadoluluyuz, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bireyleriyiz" diye konuştu.

Konferansı, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Demre Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, çevre köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar izledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üçağız Köyünde 'Likya' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement