Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında lise son sınıf öğrencilerine meslek seçimi ile ilgili eğitim veriliyor.

12.11.2015 16:58

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında lise son sınıf öğrencilerine meslek seçimi ile ilgili eğitim veriliyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimin ilk gününde konuşan Milli Eğitim Bülent Şahin, öğrencilerin gelecekleri ile ilgili doğru kararı almalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. "Meslek Tanıtım Günleri" adı altında düzenlenen eğitimlerin süreceğini aktaran Şahin, kariyer sahibi olmuş, örnek kişilerle öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

İŞKUR Uşak Müdürü Zafer Kahraman ise işsizlikle mücadelede eğitimin önemine değinirken, bireylerin meslek hayatı ile ilgili doğru yönlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Amaçlarının proje ile gençlerin meslekleri tanıması ve hayatları ile ilgili kararları alırken doğru karar vermesini sağlamak olduğunu aktaran Kahraman, eğitimlerin yıl boyu süreceğini aktardı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur avukatlık, Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr.Yılmaz Akyüz akademisyenlik ve öğretim görevliliği, Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi  Serkan Camcıoğlu sivil havacılık ve uzay mühendisliği, psikolog Zeynep Yeşilkaya psikologluk, serbest muhasebeci Ersen Dalgıç ise mali müşavirlik meslekleri ile ilgili birer sunum yaptı.

Polisten öğrencilere spor malzemesi desteği

Uşak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yürütülen "Umuda Dev Adımlar 2" projesi kapsamında üç okuldan toplam 90 öğrenciye spor malzemesi dağıtıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen malzeme dağıtım törenine katılan Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, proje ile öğrencilerin spora yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında değişik etkinlikler düzenlendiğini aktaran Ergüder, "Başarılı ve spora yatkın öğrencilerimizi tespit edip hangi spor dalında başarılı olacaklarını tespit edip ona göre çalışma yürütüyoruz. Bu gün 3 okuldan toplam 90 öğrencimize hentbol, futsal ve voleybol sporları ile ilgili malzeme dağıttık. Bu öğrencilerimiz okul takımlarına seçildiklerinde Çanakkale gezisine götüreceğiz, aynı zamanda polis amcaları ile birlikte sinema etkinliğine gidecekler. Gençlerimizin suça karışmasını, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak için çaba harcıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise projenin önemine değinerek, il genelinde tüm okullarda öğrencilerin spora yönlendirilmesi için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement