Vişad Van Şubesi'nin 1. Olağan Kongresi - Son Dakika
Yerel

Vişad Van Şubesi'nin 1. Olağan Kongresi

Vişad Van Şubesi\'nin 1. Olağan Kongresi

Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Van Şubesi 1. Olağan Kongresi yapıldı.

24.05.2015 14:58

Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Van Şubesi 1. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Mehmet Salih Atalay tekrar başkan seçildi.

Van- Şişli Öğretmenevi'nde yapılan kongreye VİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Hatunoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Necat Görentaş, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer ve delegeler katıldı. Kongrede açılış konuşmasını yapan VİŞAD Van Şube Başkanı Mehmet Salih Atalay, güç birliği ile birçok şeyin başarılacağını vurguladı. Dernek yönetiminde oluşturulacak bir kurul ile milletvekillerini, iş adamlarını ve üniversiteyi ziyaret ederek bilgilendirme noktasında çalışmalarının olacağını ifade eden Atalay, "Şehrin gelişimi ve kalkınması için sadece bizim çabalarımız yetmez. İlimizde bulunan diğer sivil toplum örgütlerimizle beraber birçok güzel şeyler yapabiliriz" dedi.

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Necat Görentaş ve Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer'in selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan VİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Hatunoğlu, VİŞAD'ı kurarken özellikle metropollerde yaşayan ve ekonomik özgürlüğünü elde etmiş Vanlıların birbirleriyle tanışmaları, ticaret yapmaları ve kendi öğrencilerine sahip çıkmaları yönünde harekete geçtiklerini belirtti. Gelinen noktada Antalya ve Van'da kurulan şubelerle birlikte toplam 200 iş adamı ile birlikte yoluna devam ettiklerini ifade eden Hatunoğlu, Ankara ve İzmir'de açılacak olan şubelerle bunları pekiştireceklerini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren tek amaçlarının hizmet olduğunu vurgulayan Hatunoğlu, "Van'ın lobisini yapmak boynumuzun borcudur. İnsanlar bilmediği, tanımadığı şeylerden çekinir. Yatırımı alabilmek, kişinin veya bölgenin kendisini tanıtmasından geçer. İnsanların, bizi tanımadığı sürece buraya gelip yatırım yapmasını veya istihdam sağlamasını bekleyemeyiz. Bizler bulunduğumuz metropol şehirlerde, entegrasyonumuzu daha yeni tamamlamış, ekonomik özgürlüğümüzü yeni elde etmiş ve özellikle çıraklık, kalfalık ve şimdi de ustalık dönemine geçmeye başlamış, taşeron iken müteahhit olmaya başlamış bir döneme girdik" dedi.

Vanlılar olarak bulundukları her bölgede, her yerde ve yapılan her işte misafirperverlik, hoşgörü ve yapılan işlerdeki dürüstlük ile tüm dikkatleri üzerlerine çektiklerini belirten Hatunoğlu, "Ancak bu çalışmalarımızı birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecek, özellikle siyasal, politik ve ekonomik alanlarda bizi yüceltecek çalışmalar içerisinde bulunmamaktayız. Bizim amacımız bu noktada, siyasal, sosyal, ekonomik ve politik alanlarda kendimizi geliştirmek, güçlendirmek ve büyütmek olacaktır. Bizler şu ilkeyi önemsiyoruz. Van'ın en büyük sorunu, kendi insanına yatırım yapmıyor olmasıdır. Bunu 1. Van Ekonomi Zirvesi'nde de gördük. Bugüne kadar yapılan STK çalışmalarında hiçbir zaman 10, 20 veya 50 yıllık hesaplar yapılmadı. Ama son iki yıldır VİŞAD'ın kurulması ile birlikte bu hesaplar yapılmaya başlanarak gerekli kurum ve kuruluşlarla çalışmalar içerisine girdik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan M. Salih Atalay tekrar başkan seçildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vişad Van Şubesi'nin 1. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement