Bayramiç'te Yağışlar Hem Üreticiyi Hem de İşçiyi Vurdu - Son Dakika
Yerel

Bayramiç'te Yağışlar Hem Üreticiyi Hem de İşçiyi Vurdu

Bayramiç\'te Yağışlar Hem Üreticiyi Hem de İşçiyi Vurdu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, elma hasadına başlayan üreticilerin çalışmaları, zaman zaman kuvvetlenen yağışlar nedeniyle kesintiye uğradı.

01.10.2014 11:14  Güncelleme: 11:30

SABAHATTİN SALLAMA - Bayramiç ilçesinde başlayan elma hasadı, zaman zaman kuvvetlenen yağışlar nedeniyle hem üreticilerin hem de işçilerin mağduriyetine yol açtı.

Kara, Çırpılar, Evciler, Yeşilköy ve Tongurlu köylerinde başlayan elma hasadı, 3 gündür aralıklarla süren yağmur dolayısıyla sekteye uğradı.

Yağışlar yüzünden aralarında Suriyeli ailelerin de bulunduğu mevsimlik işçiler, ürün toplamaya gidemedi. İşçiler, barındıkları çadırlara su girmesiyle mağdur oldu.

Üreticiler ise hasada ara vermek zorunda kaldı. Kuvvetli rüzgar ve yağmur, bazı ağaçların dallarını kırarken meyveleri yere düşürdü, çatlaklar oluşturdu.

Bayramiçli üreticilerden Osman Arsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Hasat döneminde etkili olan yağışlar ve hava sıcaklıklarının 15 dereceye kadar düşmesinden etkilendiklerini belirten Arsoy, "Starking cinsi elmalar, rüzgar ve yağmur nedeniyle aşırı derecede döküldü. Golden cinsi elmalar ise soğuktan etkilenerek çatladı" dedi.

Arsoy, olumsuz hava koşullarının, mevsimlik işçileri de etkilediği gibi, üreticiye en az yüzde 20 oranında rekolte kaybı yaşattığını dile getirdi.

İşçilerden Metin Çelebioğlu ise barınmak için kurdukları çadırları su bastığını anlatarak, "15 gün önce elma toplamak için ailece Bayramiç'e geldik. Olumsuz hava koşulları dolayısıyla 15 günün ancak 7'sinde çalışabildik. Yatağımız, yorganımız ıslandı. Bayram geliyor, ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramiç'te Yağışlar Hem Üreticiyi Hem de İşçiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement