Yaylada Çim Kayağı Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yaylada Çim Kayağı Yarışması Yapıldı

Yaylada Çim Kayağı Yarışması Yapıldı

Espiye’nin Çakıl yaylasında ilk kez Çim Kayağı Yarışması düzenlendi.

03.08.2014 13:18

Espiye'nin Çakıl yaylasında ilk kez Çim Kayağı Yarışması düzenlendi.

Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, Çakıl yaylasında düzenlenen çim kayağı yarışmasına katıldı. İlk kez çimde kayan Kaymakam Bilgin, yaylalarda bu geleneğin yaşatılması ve sportif faaliyet haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Gebze Soğukpınarlılar Derneği, İstanbul Espiye Dernekler Federasyonu, Giresun Gönül Dostları Birliği ve Devri Alem Belgesel Programı ve Avrasya Gazeteciler Birliği'nin organize ettiği çim kayağı yarışması ve 1. Çakıl yaylası kültür ve turizm festivali gerçekleşti. Festival kapmasında ilk etkinlik Soğukpınarlıların ikamet ettiği Yalakoba'da gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde kanlı kaya mevkiinde toplanan Yalakoba sakinleri buradan kütüklük mezarlığına kadar temsili otçu göçü yürüyüşü yaptılar. Tarihi kütük mezarlığında Kuran okunup dua yapan Yalakoba sakinleri, araç konvoyu ile birlikte çakıl başında ilk kez düzenlenen çim kayağı yarışmasına katıldılar.

Yaylaların turizme açılmasında önemli bir etkinlik olan çim kayağı ilk kez Giresun'un Espiye İlçesi Çakıl yaylasında gerçekleşti. Buradaki programa Espiye Kaymakamı Osman Bilgin'de katıldı. Renkli görüntülere sahne olan çim kayağı etkinliğinde bir konuşma yapan Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, ilk kez çim kayağı yaptığını belirterek, geçmişi geleceğe taşımak gerektiğini, hartama ile yapılan çim kayağının bir sportif faaliyet olarak devam etmesi gerektiğini belirterek, Espiye vatandaşlarla yaylada çim kayağı yapmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi. Kaymakamı Bilgin'e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verilirken, genç, yaşlı demeden herkesin katıldığı yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaylada Çim Kayağı Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement