Yetersiz Beslenmeye Karşı, 'Yaşam İçin Kalori Yak' Projesi - Son Dakika
Yerel

Yetersiz Beslenmeye Karşı, 'Yaşam İçin Kalori Yak' Projesi

Yetersiz Beslenmeye Karşı, \'Yaşam İçin Kalori Yak\' Projesi

Sosyal Güvenlik Kurumu önderliğinde yetersiz ve dengesiz beslenmeyle (Malnütrisyon) mücadelede farkındalık seviyesinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu Projesi” kapsamında gerçekleşecek halk koşusunun finalinin Şanlıurfa’da yapılacağı bildirildi.

16.02.2015 17:30

Sosyal Güvenlik Kurumu önderliğinde yetersiz ve dengesiz beslenmeyle (Malnütrisyon) mücadelede farkındalık seviyesinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu Projesi" kapsamında gerçekleşecek halk koşusunun finalinin Şanlıurfa'da yapılacağı bildirildi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, 'Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu' projesinin final koşusunun Nisan ayında Şanlıurfa da yapılacağını söyledi. Proje hakkında bilgi veren Ünlü, projeyle ihtiyacı olan çocuklara tam ve dengeli beslenme desteği sağlayabilmeyi, projenin son koşusunu düzenleyerek, toplumu harekete geçirmeyi ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Ünlü, "Çocuklardaki malnütrisyonun nedenleri arasında, doğuştan hastalıklara bağlı oluşumunu kontrol edemeyeceğimiz nedenlerin yanında enerji ve besin öğelerinin yeterince tüketilememesi, çeşitli nedenlerden temel besin maddelerine ulaşılamaması, çocuğa verilecek besinler konusunda bilgi eksikliği, çevre sağlığı koşullarının yetersizliği, beslenmeyle ilgili sosyo-kültürel etmenler, emzirme süresi, ek besinlere başlama zamanı, inançlar, alışkanlıklar bulunmaktadır. Dünyada 5 yaş altı ölümlerin neredeyse yarısından fazlasından malnütrisyon sorumludur. Malnütrisyon için risk faktörlerini taşıyan çocuklar daha sık izlenmeli ve annelerine mutlaka beslenme eğitimi verilmelidir" dedi.

Ünlü, isteyenlerin spor sonrası çekilen fotoğraflarını #Yasamicinkalori etiketli tweetler atarak, mücadeleye destek verebileceğini belirtti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetersiz Beslenmeye Karşı, 'Yaşam İçin Kalori Yak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement