Yuntdağı, Antep Fıstığı ile Kalkınacak - Son Dakika
Yerel

Yuntdağı, Antep Fıstığı ile Kalkınacak

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yuntdağı bölgesinin tarımsal kalkınmasında Antep fıstığının önemli bir yer tutacağını söyledi.

28.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yuntdağı bölgesinin tarımsal kalkınmasında Antep fıstığının önemli bir yer tutacağını söyledi.

Çerçi, Yuntdağı bölgesinde antep fıstığı üretimini yaygınlaştırmak amacıyla, il meclis üyeleri ve Yuntdağı bölgesinden 36 muhtarın katılımıyla Gaziantep'e gezi düzenlediklerini bildirdi.

Gaziantep'teki üretim alanlarını gezdiklerini anlatan Çerçi, Yuntdağı bölgesinin kalkınmasında özellikle Antep fıstığının önemli bir yer tutacağını belirtti.

Belediye olarak bölgeye gerekli desteği verdiklerini kaydeden Çerçi, "Bu sene 10 binin üzerinde ağaca aşılama yaptık. Ama bunu bir sektör olarak düşünüp her açıdan bu işin uzmanları ile görüşerek bir yol tutmamız gerekiyor. İleride tesisleşmede olabilir. Ama önce alt yapıyı oluşturarak yeterince ağaç ve yeterince üretim yapmamız gerekiyor. Çiftçilerimizi, muhtarlarımız bu anlamda daha bilinçli hale getirerek bilinçli bir tarım politikasını uygulamamız gerekiyor. Amacımız Yuntdağı bölgesinde antep fıstığını çok daha ileriye taşımak. Hep beraber bunu başaracağız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yuntdağı, Antep Fıstığı ile Kalkınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement