Balkan Belediyeleri İstanbul Forum'da Buluştu - Son Dakika
Basın Bültenleri

Balkan Belediyeleri İstanbul Forum'da Buluştu

Balkan Belediyeleri İstanbul Forum\'da Buluştu

BASIN BÜLTENİDİR.

25.06.2010 18:19

BASIN BÜLTENİDİR.

“Yabancı Yatırımcılar Ürkek Bir Kuş Gibi”

Dışişleri Bakanlığı'nın himayesinde, Bayrampaşa Belediyesi'nce düzenlenen 'Balkan Belediyeleri İşbirliği ve Dayanışma Forumu'nun üçüncü gününde, “Bölgesel Ekonomik Kalkınmada İşbirliği İmkan ve Fırsatları Paneli” düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, yabancı sermayenin ilçelere çekilmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı. konu alan bir konuşma yaptı.

Başkanlığını MÜSİAD Dış İlişkiler Başkanı Şevket Can Tülümen’in yaptığı panelde, Arnavutluk Berat Belediyesi, Arnavutluk Tiran Belediyesi, Romanya Yaş Belediyesi, Romanya Bükreş Belediyesi’nden temsilciler de konuşmacı olarak yer aldı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, panelde, iş dünyasındaki deneyimlerinden yola çıkarak bazı önerilerde bulundu.

Başkan Kavuncu “Orta Asya’da 20 yıldır iş dünyasında yabancı bir yatırımcı olarak yer alıyorum. Orada yerel yönetimlerle sürekli işbirliği halindeyiz… Dışarıdan gelecek yabancı yatırımlar her ülkenin, şehrin ve yerel yönetimlerin beklentisidir. Dış kaynaklı sermeyenin ve yatırımcının bölgeye gelmesini herkes arzu eder. Önemli olan dış yatırımcıları ilçelerimize nasıl getireceğimizdir. Biz yerel yönetimler olarak daha fazla yabancı yatırımcıyı, daha fazla sermayeyi ve daha fazla ziyaretçiyi kendi bölgemize nasıl getireceğimizi konusunda çalışmalar yapmalıyız…” dedi.

Yerel yönetimlerin bölgelerini yatırımcılara, artısı ve eksisi ile anlatması gerektiğini kaydeden Başkan Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle kendi bölgemizi çok iyi tanıtmak, tanımak ve açıklamak gerekiyor. Buradaki yerel imkanları ve fırsatları iyi ifade edebilmek lazım. Bunun için de kendi kurumlarımızda yabancı sermayelerin çekilebilmesi için yeni birimler kurulabilir. Kendi bölgenizdeki fırsatları çok açık ifade etmek gerekiyor..”

Yabancı Yatırımcılar Ürkek Bir kuş Gibi

Yabancı yatırımcıların ürkek bir kuş gibi olduğunu belirten Kavuncu, yerel yöneticilere çok büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Başkan İsmail Kavuncu şöyle konuştu: “Bölgemize çekmek istediğimiz sektörleri, sermayeleri yereldeki kendi karşılıkları ve iş çevreleri ile buluşturmak gerekiyor.. Sizin gözetiminizde sağlanan iş ilişkileri çok doğrudur. Bizler yerel yöneticiler olarak bu konuda rehberlik edersek doğru adreslerde ve doğru işler yapılmasına bir şans vermiş oluruz. Bu da kendi bölgemizde kendi halkımıza fayda sağlar. Yabancı Yatırımcılar ürkek bir kuş gibidir. Her şeyden etkilenir… Örneğin her türlü davranıştan etkilenir ve bir anlam çıkartmaya çalışır. Sermaye çok ürkektir kendini güvende hissetmek ister… Kendini güvende hissettiği zaman çok büyük yatırımlar almış yerel yönetimler var. Yabancı sermayenin ülkemizde artmasının temel sebebi bulunduğu bölgeye güvenmesindedir. Özgüvenimizi biz gösterdik ve yabancı sermayenin daha fazla Türkiye’ye gelmesi sağlanmış oldu. İş yerel yönetimlerden başlıyor. Bu anlamda bu fırsatların daha iyi değerlendirilmesi ve yabancı yatırımcıların yatırım yapması teşvik edilmeli…”

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Balkan Belediyeleri İstanbul Forum'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement