Bilkent Cyberpark'tan Türkiye'de Bir İlk Daha: Uttp - Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Bilkent Cyberpark'tan Türkiye'de Bir İlk Daha: Uttp - Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı

Bilkent Cyberpark\'tan Türkiye\'de Bir İlk Daha: Uttp - Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı

Mart-Haziran 2013 dönemleri arasında düzenlenen, toplam 100 saatin üzerinde eğitimden oluşan, gerçek projelerin ticarileştirilmesi üzerine çalışılan, teknoloji değerleme, pazarlama, lisanslama vb.konularda toplam 12 modülü kapsayan bir...

27.08.2013 16:15

Mart-Haziran 2013 dönemleri arasında düzenlenen, toplam 100 saatin üzerinde eğitimden oluşan, gerçek projelerin ticarileştirilmesi üzerine çalışılan, teknoloji değerleme, pazarlama, lisanslama vb. konularda toplam 12 modülü kapsayan bir sertifikasyon eğitim programı olan Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı'nın tanıtım toplantısı ve program lansmanı 15 Kasım 2012 tarihinde yapıldı. Lansman sonrasında 200'ün üzerinde başvurunun alındığı programa sıkı bir elemeden sonra 40 kişi seçildi. 16 teknopark ve teknoloji transfer ofisi, 5 kamu, 4 özel sektör, 3 STK çalışanı ve 2 akademisyenin yer aldığı katılımcılardan 4'er kişiden 10 ekip oluşturuldu ve ekipler teknolojik iş fikirlerinin ticarileştirilmesi konusunda eğitim almaya başladı.

Türkiye'de ilk kez uygulanan ve 25 yıllık tecrübeye sahip IC2 İnstitute uzmanları tarafından verilen Program'ın ilk ayağına ekipler kendi projelerini tanıtarak başladı. Sonrasında pazar araştırması ve fikri mülkiyet konuları üzerine eğitimler alındı. İkinci ayağında, ekipler projelerini ticarileştirme yolunda pazarlama ve satış tekniklerini öğrenip, rakip analizlerini ortaya çıkardı ve birebir müşterilerle iletişime geçerek ürünlerinin satışı için somut adımlar attılar. Üçüncü ayağında lisanslama, teknoloji değerlemesi ve ticarileşme planı konuları üzerine uygulamalı çalışmalar yapıldı.

23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan Program Finali'nde ise ekipler projelerini Türk ve yabancı yatırımcılara sundu. Sunumlar sonrasında jüri tarafından sıkı bir değerlendirmeye tabi tutulan projeler arasından kazanan ekip "MILKCHECK" projeleriyle Zeynep Öktem, A. Hakan Özdemir, Aykut Gülalanlar ve Nedim Çakır oldu. Süt Pastörizasyonu kontrolü için geliştirilen kağıt bio-sensörlerinin üretimini kapsayan proje, yatırımcıların büyük ilgisini çekti. İkinciliği ise balistik incelemelerde yeni bir teşhis sistemi olan "BALISTIKA" projeleriyle Arif Yılmaz, İhsan Karataylı, Özge Eken ve Özen Pervan kazandı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jose Fernandez tarafından anons edilen kazanan ekibin ödülü olan bir haftalık ABD iş gezisi, 13-21 Temmuz tarihlerinde Teksas Austin'de gerçekleşti. Kazanan ekip, bu iş gezisinde yatırımcılarla, hukuk uzmanlarıyla ve birçok firmayla tanışma ve projelerine yatırım elde etme şansını yakaladı. Ekip ürünün ticarileşmesi için gerekli işbirlikleri kurmayı başararak büyük adımlar attı.

Türkiye'de bir ilk olan ve teknolojinin ticarileştirilmesi önündeki engelleri kaldırabilme hedefi ile yoğun ve kapsamlı bir içerik sunan program sayesinde katılımcılar ticarileşme planları hazırlayarak, teorik bilgileri uygulamada kullanma fırsatı buldular. Özellikle Teknoloji Transfer arayüz uzmanları için önemi büyük olan bu programda, katılımcıların elde ettikleri deneyimleri, bilgi birikimini, kurumlarından hizmet alacak teknolojik iş fikri olan girişimcilere aktarmaları sağlanmış oldu.

Ülkemizde altyapısının oluşturulmaya başlandığı Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme konusunda Bilkent Cyberpark ileriki dönemlerde de global boyutta çalışmalar düzenleyerek girişimcilik ve teknoloji ticarileştirme ekosistemine hizmetlerine devam edecektir.

Program hakkında detaylı bilgiye www.uttp.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Bilkent Cyberpark'tan Türkiye'de Bir İlk Daha: Uttp - Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement