Her şey kanlı bir ayakkabıyla başladı! Putin'in 2. Dünya Savaşı'na kadar uzanan hikayesi film gibi! - Son Dakika
Dünya

Her şey kanlı bir ayakkabıyla başladı! Putin'in 2. Dünya Savaşı'na kadar uzanan hikayesi film gibi!

Her şey kanlı bir ayakkabıyla başladı! Putin\'in 2. Dünya Savaşı\'na kadar uzanan hikayesi film gibi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in annesinin 2. Dünya Savaşı'ndan şans eseri kurtulmasının hikayesini eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton kaleme aldı.

25.02.2022 14:57  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en güçlü liderleri arasında gösterilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2. Dünya Savaşı'nda annesinin ayakkabılar sayesinde ölümden kurtulma hikayesi duyanları derinden etkiledi.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NIN BİTİŞİNİN 70. YILINDA MAKALE YAZDI

"Anavatan Savaşı" diye değerlendirilen İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 70'inci yıldönümü 2015'te kutlanırken, Putin "Rus Öncü" dergisi için ailesinin savaşta yaşadıklarını anlatan bir makale yazmıştı.

2. Dünya Savaşı'nda annesi şans eseri hayatta kaldı! Bu hikayeden Putin doğdu

Putin bu anılardan bir bölümünü eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a da anlatmış. Clinton "Zor Tercihler" başlıklı kitabında, Putin'in annesinin yaşadıklarını şöyle kaleme aldı.

BİR ÇİFT AYAKKABI DÜNYANIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

"Dünyanın kaderini belki de bir çift ayakkabı değiştirdi.

İkinci Dünya Savaşı'ydı. Savaş bölgesinden memleketi olan Leningrad'a ( St. Petersburg) izne gelmiş olan bir asker, evinin bulunduğu caddeye doğru giderken, Alman bombardımanı sonucu ölenleri taşıyan bir kamyonla karşılaştı.

2. Dünya Savaşı'nda annesi şans eseri hayatta kaldı! Bu hikayeden Putin doğdu

Ölüler toplu gömülmek üzere mezarlığa götürülüyordu. Cesetlerin arasında askerin dikkatini çeken bir şey vardı; bir ayakkabı."

"Gördüğü ayakkabı eşine aldığı ayakkabıya benziyordu. Eve gidip gitmeme konusunda tereddüt ettikten sonra görevliye, ayakkabıyı giyen ölüyü görmek istediğini söyledi."

2. Dünya Savaşı'nda annesi şans eseri hayatta kaldı! Bu hikayeden Putin doğdu

"Görevli izin verdi. Asker kamyona çıktı, cesede baktı, gördüğü kişi karısıydı."

"Görevliye cesedin karısı olduğunu ve onu alıp kendisinin gömmek istediğini söyledi."

2. Dünya Savaşı'nda annesi şans eseri hayatta kaldı! Bu hikayeden Putin doğdu

"Görevlinin yardımıyla ceset indirildi. Asker karısını zor da olsa nefes aldığını ve onu alıp hemen hastaneye götürdü. Yapılan müdahaleler sonucu kadın kurtarıldı, iyileşti ve normal hayata döndü."

2. Dünya Savaşı'nda annesi şans eseri hayatta kaldı! Bu hikayeden Putin doğdu

"İşte o gün ölümden dönen kadın hamile kaldı ve 7 Ekim 1952'de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Vladimiroviç Putin'i doğurdu."

Son Dakika Dünya Her şey kanlı bir ayakkabıyla başladı! Putin'in 2. Dünya Savaşı'na kadar uzanan hikayesi film gibi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Caner kayalı: Her şeyde bir hayır vardır.Eğer dünya sadece tek kutbun elinde kalsa idi şimdiye yem olmuştuk hepimiz.Hemde domuz yemi.Ben sadece Amerika vampiri'nin tek güç olduğunu düşünemiyorum. 50 11 Yanıtla
  • Murat DEMİREGER: 9-10 yaşlarında bir çocuk tren raylarında oynarken gelen treni görmez ve ezilmekten son anda yaşlı bir yahudi tarafından kurtarılır. Yaşlı adam küçük çocuğu azarlar ve bir daha böylesi tehlikeli bir bölgede oynamamasını tembih eder. Çocuk söz verir ve evine doğru yürümeye başlar. Çocuk uzaklaşırken adam arkasından bağırıp "Hey evlat, senin adın ne?" diye sorar. Çocuk da gülümseyerek, "Benim adım Adolf... Adolf Hitler" diye cevaplar. 5 3 Yanıtla
  • Oğuz kaplan: Bu millet en zor zamanlarında dahi kimseye yem olmadı.Ona buna yem olma korkusuyla yaşamak yerine çalışsak,çalmadan çırpmadan hakça paylaşsak daha iyi olmazmı?İki kutuplu olmasın varsın bizimle birlikte üç kutuplu dünya olsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement