Amerikalı Müslüman Lider Farrakhan'dan Obama'ya Libya Tepkisi - Son Dakika
Dünya

Amerikalı Müslüman Lider Farrakhan'dan Obama'ya Libya Tepkisi

Amerikalı Müslüman Lider Farrakhan\'dan Obama\'ya Libya Tepkisi

Koalisyon Güçlerinin Libya'ya Karşı Gerçekleştirdiği Saldırılar Sürerken, ABD Başkanı Obama, Hem Başka Ülkelerden, Hem de ABD İçinden Gelen Tepkilerle Adeta Ateş Altında Kaldı.

21.03.2011 13:11

Koalisyon güçlerinin Libya'ya karşı havadan ve denizden gerçekleştirdiği saldırılar sürerken, ABD Başkanı Barack Obama, hem başka ülkelerden, hem de ABD içinden gelen tepkilerle adeta ateş altında kaldı.

ABD'nin önderliğinde Libya lideri Muammer Kaddafi'yi alaşağı etmek için, Libya'ya karşı sürdürülen saldırılara, en sert tepki, ABD'nin kendi içinden geldi. Amerikalı Müslüman lider Louis Farrakhan, Libya'ya karşı yürütülen saldırılara önderlik eden ve destek veren ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştiri bombardımanına tuttu. Farrakhan.katıldığı bir radyo programında, Başkan Obama'ya, "Kardeşim seni uyarıyorum. Bu şeytanların, senin Afrika'daki kendi insanlarınla ve tüm dünyada geleceğini mahvedecek yönlere sürüklemesine izin verme. Mübarek'e karşı gösterdiğin tavrından hoşlanmadılar, Arap dünyasındaki duruma yaklaşımından hoşlanmadılar. Sana dikkatli olmanı tavsiye ediyorum' diye seslendi. Obama'ya, dünyada olup bitenlere 'bilgece' ve 'becerikli' yaklaşımlar sergilemesi çağrısında bulunan Farrakhan, "Neden sözü geçen, saygın bir grup Amerikalı ile Kaddafi arasında bir görüşme ayarlamıyorsun?" diye konuştu.

Konuşmasının sonlarına doğru eleştiri dozunu iyice artıran Farrakhan, "Kaddafi'ye geri çekilme emrini veremezsin sen. Sen kendini kim sanıyorsun? Ülkesine 42 yıldan fazla hizmet etmiş, ülkesini geliştirmiş birine nasıl çek git diyorsun? Sana çek git diyen olabilir mi. Simdi bir çok kişi diyecek, çünkü Beyaz Saray'da kara bir yüz istemiyorlar. Dikkatli ol kardeşim" dedi.

Konuşmasında, her ülkede yönetimden memnunluk duymayan yada muhalif insanlar olduğuna değinen Farrakhan, hiç kimsenin herhangi bir ülkede ic savaş yaşanmasını istemediğini dile getirdi. Farrakhan, 'Kendi dilinizden, kültürünüzden, kanınızdan insanlarla savamsak elbetteki korkunç bir şey. Ama, her ülkede muhalefet olur, her yerde yönetimden hoşnut olmayanlar olabilir. Ancak bu, tıpkı Irak'ta yaptıkları gibi, Saddam Hüseyin ve çocuklarını öldürdükleri gibi, kardeş Kaddafi'yi ve çocuklarını öldürmek için, Libya'yı işgal etmek için, kimseyi hakli çıkarmaz' dedi. ABD'nin, hoşlanmadığı liderlere ilişkin karalama kampanyaları ve beyin yıkama konusunda başarılı politikalar izlediğine değinen Farrakhan, Amerikan Gizli Haberalma CIA'nin de söz konusu ülkeler içinde, muhalifleri kışkırttığını vurguladı. ABD eski Başkanı George W. Bush'un da, Iran ve Güney Kore'de 'rejim değişikliği' istediğini anımsatan Farrakhan, 'Namuslu Amerika, bana rejim değişikliğinin nasıl olabileceğini bir söylesin. Bu nasıl yapılır? ABD Kongresi, Iran rejimini değiştirmek için 150 milyon dolar harcadı. Ajanlarını ülkelere gönderip muhaliflerle işbirliği yaptırdı. Libya'daki muhalifleri silahlandırmak için ABD ne kadar harcıyor?' dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, 'kendisine başkaldıranlara karşı, iktidardan çekilmeyeceğini açıklayan' Libya lideri Muammer Kaddafi'ye karşı, başta ABD olmak üzere, İngiltere ve Fransa'nın önderliğinde yürütülen saldırıların 'ülkede kan dökülme kaygısından kaynaklanmadığını' savunan Louis Farrakhan, 'Amerikalılar, buradaki iki yüzlülüğe bakin. Eğer kan dökülmesinden kaygı duyuluyorsa, İsrail ordusu, Gazze'deki, silahsız, masum çocukları, kadınları, erkekleri bombalarken, bizim hükümetimiz başını başka tarafa cevirdi. İsrail, Lubnan'a karşı kolay zafer kazanacağını sanıp saldırdı, sonra kuyruğunu sıkıştırıp geri çekilmek zorunda kaldı. O zaman neredeydiniz? Darfur'a niye gittiniz? Çünkü petrol orada' diye konuştu.

Farrakhan, konusmasinda, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ülkesinin ve Afrika'nın gelişimine önemli katkılar sağladığını da savundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Amerikalı Müslüman Lider Farrakhan'dan Obama'ya Libya Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement