Azeri Bakan Memmedyarov: "Azerbaycan ile Yunanistan Arasındaki İşbirliği Üst Düzeyde" - Son Dakika
Dünya

Azeri Bakan Memmedyarov: "Azerbaycan ile Yunanistan Arasındaki İşbirliği Üst Düzeyde"

Azeri Bakan Memmedyarov: "Azerbaycan ile Yunanistan Arasındaki İşbirliği Üst Düzeyde"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Bakü ve Atina arasındaki işbirliğinin üst düzeyde olduğunu söyledi.

30.04.2013 13:11

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Bakü ve Atina arasındaki işbirliğinin üst düzeyde olduğunu söyledi.

Yunan mevkidaşı Dimitris Avramopulos ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Memmedyarov, görüşmede turizm ve enerji başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği konularını müzakere ettiklerini belirtti.

Memmedyarov ayrıca, Avramopulos'a Dağlık Karabağ meselesi hakkında detaylı bilgi verdiğini ifade etti.

Azerbaycan, Türkiye ve İran dışişleri bakanları arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek üçlü toplantıya da değinen Memmedyarov, toplantının zamanını ise henüz netleşmediğini söyledi.

Memmedyarov, "Görüşmenin zamanına dair birkaç öneri olsa da çalışma takvimi ile ilgili tarihi kesinleştirmek mümkün olmadı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir tarih önerecek. Görüşmede bölgesel konular ele alınacak. Böyle toplantılar yararlı ve önemlidir" diye konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopulos ise, Azerbaycan'la Yunanistan arasında tüm alanlarda işbirliği konularının ele alındığını belirterek, "Meslektaşım Memmedyarov'a en kısa süre içinde iki ülkenin hükümet üyeleri düzeyinde Bakü veya Atina'da görüşmeler yapılması teklifinde bulundum" dedi.

Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili tutumunu da açıklayan Avramopulos, "Çatışmaların barışçıl, uluslararası hukuk ve ulusal egemenlik ilkelerine dayalı şekilde çözülmesi Yunanistan'ın dış politikasının temel prensibidir. Yunanistan ayrıca AGİT üyesidir ve elbette ki, biz Minsk Grubu'nun Dağlık Karabağ sorununun her iki taraf için makul sayılacak bir çözüm bulunmasına yönelik çabalarını destekliyoruz. En önemli mesele iradedir, tarafların siyasi iradesidir. Eğer siyasi irade varsa, diyalog ve görüşmeler sonuç verir" dedi.

Avramopulos ayrıca, Yunanistan'ın AB dönem başkanlığı döneminde, Azerbaycan'la ikili ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini de sözlerine ekledi. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azeri Bakan Memmedyarov: 'Azerbaycan ile Yunanistan Arasındaki İşbirliği Üst Düzeyde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement