Bakan Suat Kılıç KKTC'de - Son Dakika
Dünya

Bakan Suat Kılıç KKTC'de

Bakan Suat Kılıç KKTC\'de

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün davetlisi olarak KKTC'ye geldi.

10.02.2012 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün davetlisi olarak KKTC'ye geldi.

Bakan Suat Kılıç'ı Ercan Havalimanı'nda Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve bürokratlar karşıladı. VIP salonunun dışında toplanan bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, Suat Kılıç için tezahüratta bulundu. Kılıç havalimanından ayrılmadan önce kendisi için tezahürat yapan grupla selamlaştı.

Kemal Dürüst, VIP dinlenme salonunda yaptığı konuşmada, Suat Kılıç'ı KKTC'de görmekten büyük onur duyduklarını söyledi. Kılıç'ın KKTC ziyaretinin, bakanlık görevine gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti olduğunu ifade eden Dürüst, "Anavatanımızın her zaman bizim yanımızda olduğunun en somut örneğini bir kez daha bize yaşattınız" dedi.

Bakan Suat Kılıç ise, kendisine gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür etti ve Kıbrıs Türk halkına, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini getirdiğini ifade etti. Ziyaret boyunca gündeminin yoğun olduğunu ifade eden Kılıç, "Bir güne birkaç günlük iş sığdırmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Bugün iki bakanlık arasında imzalanacak protokole atıfta bulunan Kılıç, "Temennimiz, Anavatandaki Türk gençliği ile Kıbrıs Türk gençliği arasındaki gönül köprülerini sağlamlaştırmak, işbirliği imkanlarını arttırmak ve geleceğe dair hayalleri birlikte tasarlamaktır" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Suat Kılıç KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement