Bm: "İran, Suriye'ye Silah Sevk Ederek BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor" - Son Dakika
Dünya

Bm: "İran, Suriye'ye Silah Sevk Ederek BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor"

Bm: "İran, Suriye\'ye Silah Sevk Ederek BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor"

Birleşmiş Milletler'in yeni seçilen Siyasi İşler Şefi Jeffrey Feltman, bugün yaptığı açıklamada İran'ın Suriye'ye silah sevk ederek BM yaptırımlarını ihlal ettiğini belirtti.

22.08.2012 22:50

Birleşmiş Milletler'in yeni seçilen Siyasi İşler Şefi Jeffrey Feltman, bugün yaptığı açıklamada İran'ın Suriye'ye silah sevk ederek BM yaptırımlarını ihlal ettiğini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği aylık Ortadoğu brifinginde konuşan BM Siyasi İşler Şefi Feltman, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Suriye'de iki tarafa da silah sağlanması konusundaki endişelerini defalarca belirttiğini ifade ederek, İran'ın Suriye'ye silah sevk ederek konu hakkındaki Konsey kararını çiğnediğini söyledi. Feltman, Suriye'deki insani durumun "yükselen bir alarm" haline geldiğini belirterek ülkede 2,5 milyon insanın insani yardıma ihtiyacı olduğunu ve çevre ülkelerdeki Suriyeli mülteci sayısının gün geçtikçe arttığını hatırlattı. Suriye'deki krizin Lübnan'a etkisinden de bahseden Feltman, "Suriye'de durum kötüleştikçe, Lübnan daha riskli hale geliyor ve hükümet ile Lübnan Silahlı Kuvvetleri'ne verilmesi gereken sürekli uluslararası desteğe ihtiyaç daha da önem kazanıyor" dedi.

BM Siyasi İşler Şefi Feltman, Filistin ile İsrail arasındaki görüşmelerden başarılı sonuçlar alınamadığını belirterek, "İsrailli yetkililerin Filistinlilere yapılan yardımlara uyguladıkları sürekli kısıtlamalardan dolayı endişeliyim. İsrailli yetkililere ve Filistinli tutuklulara, tutukluların açlık grevini hemen bitirecek ve mahkumlara uluslararası hukuka uygun biçimde iyi davranılmasını sağlayacak bir anlaşma bulmaları için sesleniyoruz" ifadelerini kullandı.

Şu anda İsrail hapishanelerinde 4 Filistinli açlık grevinde bulunurken BM'nin Filistin'in ekonomisini canlandırmak hazırladığı 360 milyon dolar değerindeki projelerin İsrail tarafından onaylandığı, 85 milyon dolarlık projenin ise onay beklediği bildirildi. - NEWYORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bm: 'İran, Suriye'ye Silah Sevk Ederek BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement