Bono'nun Terör Örgütü IŞİD'i Bitirecek Planı İnternette Dalga Konusu Oldu - Son Dakika
Dünya

Bono'nun Terör Örgütü IŞİD'i Bitirecek Planı İnternette Dalga Konusu Oldu

Ünlü şarkıcı Bono, "IŞİD'i bitirecek" planını anlattı. Bono, "IŞİD'in şiddet videolarıyla bir tür 'şov dünyası' işi yaptığını belirterek IŞİD'e karşı en büyük silahın komedi olduğunu" söyledi.

13.04.2016 22:14  Güncelleme: 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İrlandalı ünlü U2 grubunun solisti Bono, ABD Senatosu Tahsisat Komitesi'nin Ortadoğu'da aşırıcılıkla mücadele konulu toplantısına katıldı. Bono, IŞİD'in şiddet videolarıyla bir tür 'şov dünyası' işi yaptığını belirterek IŞİD'e karşı en büyük silahın komedi olduğunu belirtti.

"ORTA DOĞU'YA BİR GRUP KOMEDYEN GÖNDERMEK IŞİD'İ BİTİREBİLİR"

İrlandalı ünlü U2 grubunun solisti Bono, ABD Senatosu'nda katıldığı toplantıda IŞİD'le mücadele için sunduğu öneriyle salondakileri güldürdü. Bono'ya göre Orta Doğu'ya bir grup komedyen göndermek, IŞİD'i bitirebilir.

"IŞİD' KARŞI EN BÜYÜK SİLAH KOMEDİ"

ABD Senatosu Tahsisat Komitesi'nin Ortadoğu'da aşırıcılıkla mücadele konulu toplantısına katılan Bono, IŞİD'in şiddet videolarıyla bir tür 'şov dünyası' işi yaptığını belirterek IŞİD'e karşı en büyük silahın komedi olduğunu söyledi.

Salondakilerin gülmesi üzerine "Gülmeyin, bence komedi gerçekten kullanılabilir" diyen Bono, şiddet kullanan insanlara gülmenin şiddeti yenilgiye uğratacağını ifade ederek önerilerini şu şekilde sürdürdü:

"GÜLÜN" ÖNERİSİYLE GÜLDÜRDÜ

" Adolf Hitler'in Almanya'dan attığı ilk insanlar Dadaistler ve sürrealistlerdi. Şiddetti kullanırsanız onların dilini konuşursunuz. Ama kaz gibi yürüdüklerini gördüğünüzde onlara gülebilirsiniz, bu onların gücünü alır. Bunun için Senato'ya Amy Schumer, Chris Rock ve Sasha Baron Cohen'i öneriyorum."

BONO, SOSYAL MEDYADA DALGA KONUSU OLDU

Öte yandan Bono'nun bu konuşması sosyal medyada dalga konusu oldu. Bir Twitter kullanıcısı "Biri Bono'ya Ortadoğu'daki komedyenlerin sorununun IŞİD değil çoğu Batı tarafından desteklenen diktatörlerin onları hapse atması olduğunu söylemeli" ifadesini kullandı.

BONO KİMDİR?

Paul David Hewson (d. 10 Mayıs, 1960; Dublin, İrlanda) İrlandalı rock grubu U2'nin solisti ve şarkı sözü yazarı. Afrika'daki gelir seviyesi düşük ülkeler için birçok organizasyonlar düzenledi. Bunun sonucunda aldığı çok sayıda ödülün yanında 2005 yılında Time Dergisi tarafından "Yılın Adamı" seçildi, İngiltere hükümeti tarafından şövalye ilan edildi, ve "Nobel Barış Ödülü"ne aday gösterildi. Rolling Stone dergisinin hazırladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Şarkıcısı listesinde 32. sırada yer aldı.

Kaynak: tr.sputniknews.com

Bono\'nun Terör Örgütü IŞİD\'i Bitirecek Planı İnternette Dalga Konusu Oldu

Son Dakika Dünya Bono'nun Terör Örgütü IŞİD'i Bitirecek Planı İnternette Dalga Konusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yalan mi: ortadogunun sorunu sunnileri insandan gormeyen vahsice katleden esad ve sunni katili rusyanin kuklasi irandir esad ve iranin sunni dusmanligi olmasaydi ne isid olurdu nede bu kanli savas 0 4 Yanıtla
  • yorum: bono mudur nedir ilk başta abd israil gibi silah ticareti yapan faşist ülkelerin kökü temizlenmeli ilk onlara komedi yapılsın ilk onlar çökertilsin yoksa daha çok ışıdler mişidler gibi terörst gruplar çoğalır..... 1 0 Yanıtla

Advertisement