Hocalı Katliamı Viyana'da Protesto Edildi - Son Dakika
Dünya

Hocalı Katliamı Viyana'da Protesto Edildi

Hocalı Katliamı Viyana\'da Protesto Edildi

Hocalı'da Azeri Sivillerin Ermeniler Tarafından Toplu Şekilde Katledilmesinin 19.yılı Protestolarla Anıldı.

01.03.2011 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesinin 19. yılı protestolarla anıldı.

Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Avusturya'nın başkenti Viyana'da da protesto edilen Hocalı katliamı şehrin en işlek meydanı olan Ştefan meydanında (Stephanplatz) gerçekleştirildi. Avusturya, Azerbaycan, Türk Dostluk Cemiyeti (AATDC) tarafından organize edilen protestoda meydana bir çadır açıldı ve el ilanları dağıtıldı. Katliamı anlatan film ve fotografların yayınlandığı bir ekran ile Ermeni vahşeti hatırlatılmaya çalışıldı.

Viyana'nın ünlü sokak göstericileri tarafından da desteklenen protesto 6 saat sürdü. AATDC Başkanı Orhan Çiftçi, " Dünyanın gözü önünde vahşice işlenen cinayetler ve yağma ile topraklarımız gaspedildi. Tüm dünya bu olayı kınıyor ve Ermenilerin işgal ettiği topraklarımızdan çıkmasını istiyor. Ancak şimdiye kadar hiç bir sonuç alamadık. Ermeniler, böyle devam ederlerse biz de zorla elimizden alınan topraklarımızı güç kullanarak geri almak zorunda kalacağız." dedi.

Göstericiler arasında yer alan Bakü'lü bir genç de " Bu tür protestoları devamlı yapıyoruz ve işgal altındaki topraklarımzı geri alana kadar da devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hocalı Katliamı Viyana'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement