İngiltere'de "Bir Müslüman'ı Cezalandır Günü" Mektupları Kaygı Yarattı - Son Dakika
Dünya
BBC

İngiltere'de "Bir Müslüman'ı Cezalandır Günü" Mektupları Kaygı Yarattı

Leeds kentinde Müslümanlar'a yönelik bir tür şiddet eylemine destek çağrısı için ülkenin dört bir yanına gönderildiği iddia edilen mektuplar, terörle mücadele ekiplerini harekete geçirdi.

11.03.2018 15:46  Güncelleme: 10:18

İngiltere'nin kuzeyindeki Leeds kentinde "Bir Müslüman'ı Cezalandır Günü" adlı eyleme destek çağrısı için ülkenin dört bir yanına gönderildiği iddia edilen mektuplar, yetkilileri harekete geçirdi.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK ŞİDDET EYLEMLERİ LİSTELENMİŞ

Sosyal medyada geniş kitlelerce paylaşılan A4 kağıtlara basılı mektuplarda, Müslümanlar'a yönelik şiddet eylemlerinin listelendiği hatta puanlandığı görülüyor.

İngiliz terörle mücadele birimleri, mektupları olası nefret suçu olarak değerlendiriyor. Mektupların ülkede yaşayan Müslümanlar'da korku yarattığı belirtiliyor.

MÜSLÜMANLAR GÜVENDE HİSSETMİYOR

Ülkedeki Müslüman karşıtı eylemleri izleyen Tell Mama UK adlı kuruluş, şu ana dek Londra, Bradford, Leicester ve Cardiff gibi kentlerde mektupları alanların kendilerine ulaştığını açıkladı.

Tell Mama UK'in direktörü Iman Atta, Müslümanların kendilerini güvende hissetmediğini söyledi.

"ŞİDDETİ TEŞVİK EDİYOR"

"Bazı Müslümanlar çocuklarının sokakta oyun oynamasının güvenli olup olmadığını soruyor" diye konuşan Atta, mektupların İngiltere'deki Müslüman topluma karşı şiddeti teşvik ettiği uyarısında bulundu.

İngiltere'nin kuzeyindeki terörle mücadeleden sorumlu yetkililer de "kasıtlı olabilecek" mektupların ülkenin farklı yerlerindeki kişilere gönderildiğini doğruladı.

"OMUZ OMUZA, YAN YANA"

İngiltere, yakın tarihte de benzer bir olaya sahne olmuştu. 2017 yılında ABD ve İngiltere'de bulunan camilere yine Sheffield kentinden benzer mektuplar yollandığı belirlenmişti.

İşçi Partisi'nden bir İngiliz milletvekili, "nefret mektupları" olarak adlandırdıkları bu eylem karşısında "omuz omuz, yan yana olmayı" sürdüreceklerini söyledi.


İngiltere'de
İngiltere\'de "Bir Müslüman\'ı Cezalandır Günü" Mektupları Kaygı Yarattı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İngiltere'de 'Bir Müslüman'ı Cezalandır Günü' Mektupları Kaygı Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ekrem guner: E yyyy ben dahil .. aptal islam dünyası ... biz aptaliz ayrıyiz parça parcayiz eyyyy islam dünyası aptaligi bırak birleş. Yoksa daha cok çekeriz 8 0 Yanıtla
    çikiçiki: İyi konuşuyorsun güzel söylüyorsun ama dünyada böyle düşünen tek millet biziz,hatta turan diye tutturan tek millet yine biziz bende çok isterdim ama bunların hepsi boş hayaller,o yüzden ne yapın ne edin bu millet için çalışın çabalayın boş hayallerin peşinden koşmayın. 1 0
  • Ahsen: Fasist uzun bacakli.. ingiliz muslumanlar ustundeki oyununu acik acik oynamaya basladi. Artik gizli oynamaya gerek bile duymuyor. 7 0 Yanıtla
  • Sultan Ibrahimoglu: Bunlar hep Mehdiyetin habercileri. Zalimler sonunda husrana ugrayacaklardir. Allah nurunu tamalayacak, Birlik olun sabirli olun musluman kardesler 6 0 Yanıtla
  • Sln: İngiltereden başka ülke yokmu sanki 1 0 Yanıtla
  • Zirve havalandırma: Şu anda Türkiye'de cinnet halinde kimse kimseye guvenmiyor herkes birbirine düşmanadeta 1 0 Yanıtla
  • TUNCELİ: memleket manyak dolu 0 0 Yanıtla
BBC

Advertisement