ABD Başkanı Biden'ın çıkışına İran Cumhurbaşkanı'ndan sert tepki: Kaos ve terörü kışkırtıyor - Son Dakika
Dünya

ABD Başkanı Biden'ın çıkışına İran Cumhurbaşkanı'ndan sert tepki: Kaos ve terörü kışkırtıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın, uzun süredir devam eden protestolar için sarf ettiği, "İran'daki uyanış uzun süre susturulamaz" sözlerine sert tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "ABD Başkanı, yaptığı açıklamalarla diğer ülkelerde kaos ve terörü kışkırtıyor. Büyük şeytanın İran aleyhinde yürüttüğü algı başarısız olacak ve hedeflerine ulaşamayacak" dedi.

17.10.2022 09:02  Güncelleme: 09:12

ABD Başkanı Joe Biden, Mahsa Emini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesiyle İran'da başlayan protestolar için "İran, temel haklarını kullanan kendi vatandaşlarına yönelik şiddete son vermeli. Çok uzun zamandır dış politika yapıyorum. İran'da yaşanan uyanış beni sersemletti. Mahsa Emini'nin ölümü bir uyanışa yol açtı ve bunun uzun süre susturulabileceğini düşünmüyorum" diye konuşmuştu.

REISI'DEN BIDEN'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Biden'ın yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "ABD Başkanı yaptığı açıklamalarla diğer ülkelerde kaos ve terörü kışkırtıyor" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK ŞEYTANIN İCRAATLARINDAN BAZILARI"

Başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Reisi, "büyük şeytan" olarak nitelendirdiği ABD'nin İran'daki gösterilere destek verdiğini öne sürerek " Filistin'i işgal eden Siyonist İsrail rejiminin 70 yıldan fazladır ABD tarafından desteklenmesi ve yine Afganistan'ın ABD tarafından işgali bu büyük şeytanın icraatlarından bazılarıdır" diye konuştu.

"İRAN ALEYHİNDE YÜRÜTÜLEN ALGI BAŞARISIZ OLACAK"

ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü operasyon ve saldırıları iyi bildiklerini kaydeden Reisi, İran aleyhinde yürütülen algının başarısız olacağını ve hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.

ABD Başkanı Biden\'ın çıkışına İran Cumhurbaşkanı\'ndan sert tepki: Kaos ve terörü kışkırtıyor

Son Dakika Dünya ABD Başkanı Biden'ın çıkışına İran Cumhurbaşkanı'ndan sert tepki: Kaos ve terörü kışkırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Mert kursun : İranadamı özgürlük getirecek bu halkta bunu yiyor yarın ıraktan beter olursunuz kaçacak delik ararsınız 10 1 Yanıtla
    adem aydın: ABD nin işleri ile ilgili bir haberde , ABD nin fitneliklerini eleştirmez , müslüman olduğunu beyan eden bir ülkeyi eleştirirsiniz , Allah adama akıl ermiş akıl. 0 0

Advertisement