İsrail Savunma Bakanlığı: Türkiye Nükleer Silah Sahibi Bir İran İstemiyor - Son Dakika
Dünya

İsrail Savunma Bakanlığı: Türkiye Nükleer Silah Sahibi Bir İran İstemiyor

İsrail Savunma Bakanlığı: Türkiye Nükleer Silah Sahibi Bir İran İstemiyor

İsrail Savunma Bakanlığı Diplomatik-Güvenlik Daire Başkanı Amos Gilad, Türkiye'nin nükleer silah sahibi bir İran istemediğini öne sürdü.

10.04.2013 12:56

İsrail Savunma Bakanlığı Diplomatik-Güvenlik Daire Başkanı Amos Gilad, Türkiye'nin nükleer silah sahibi bir İran istemediğini öne sürdü. Gilad, Türkiye-İsrail ilişkilerinin krizde olduğu dönemde iki ülke deniz ve hava kuvvetleri arasında kamuoyuna yansımayan ciddi sorunlar yaşandığını söyledi.

Yediot Ahronot'un haberine göre Gilad, Türkiye ile İran'ın 1000 yıldan bu yana birbirine rakip ve düşman olduğunu savunurken, "Türkiye İran'ın nükleer silah elde etmesini istemez. Ankara böyle bir ihtimale hazır değil" dedi.

İsrail'in özür dilemesiyle Ankara-Tel Aviv arasındaki ilişkilerin eski düzeyine gelmese bile daha da kötüye gitmesinin önüne geçildiğini ifade eden İsrailli yetkili, kriz döneminde Türkiye ile İsrail deniz ve hava kuvvetleri arasında kamuoyuna yansımayan başka ciddi sorunlar da görüldüğünü söyledi. Amos Gilad, bugün başlaması beklenen Türkiye-İsrail tazminat görüşmelerinin 10 gün ertelenmesinin ardında sadece teknik sorunlar bulunduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İsrail Savunma Bakanlığı: Türkiye Nükleer Silah Sahibi Bir İran İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement