İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı Bağdat'ta ikinci kez protesto edildi - Son Dakika
Dünya

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı Bağdat'ta ikinci kez protesto edildi

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına yönelik tepkiler büyüyor. Irak'ın başkenti Bağdat'ta ise yüzlerce kişi, saldırıyı gerçekleştiren Irak uyruklu kişiyi protesto etmek üzere ikinci kez toplandı. Protestocular, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınayarak, saldırganın iadesini talep etti. Iraklı yetkililer ise İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü toplantıya çağırdı.

30.06.2023 20:39  Güncelleme: 22:18

İsveç'te Irak uyruklu Salvam Momika'nın polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Irak'ta İsveç Büyükelçiliği önünde ikinci kez toplanan göstericiler, "Kur'an'a evet" sloganları atarak Momika'nın iadesini talep etti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

İsveç'in başkenti Stockholm'de geçtiğimiz günlerde Irak uyruklu Salvam Momika isimli kişi, bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Skandal olaya Türkiye başta olmak üzere Müslüman dünyasından pek çok ülkeden tepkiler geldi.

İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE İKİNCİ EYLEM

Provokatif eyleme en sert tepkiyi veren ülkelerden birisi de Irak oldu. Başkent Bağdat'ta İsveç'in Bağdat Büyükelçiliği önünde yüzlerce kişi Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını ve saldırıyı gerçekleştiren Irak uyruklu Salvam Momika'yı protesto etmek üzere ikinci kez toplandı.

İsveç Büyükelçiliği'nin basıldığı Bağdat'ta protestolar sürüyor

MOMİKA'NIN İADESİNİ İSTEDİLER

Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen protestolarda göstericiler, Kur'an-ı Kerim, Irak bayrağı ve Şii lider Mukteda Sadr'ın posterlerini kaldırarak, saldırıyı gerçekleştiren Salvam Momika'nın iadesini talep etti. Ellerinde Kur'an-ı Kerim taşıyan protestocular İsveç'in Bağdat Büyükelçiliği binası önünde toplanarak "Kur'an'a evet" sloganları attı.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NA OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA ÇAĞRISI

Öte yandan Iraklı yetkililer Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya ilişkin İslam İş Birliği Örgütü'nü olağanüstü toplantıya çağırdı. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı görüşmek için İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü toplantıya çağırdığını belirtti. Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan başka bir açıklamada Stockholm'deki cami önünde Kur'an'ın yakılması eyleminin kabul edilemez olduğu kaydedildi.

İsveç Büyükelçiliği'nin basıldığı Bağdat'ta protestolar sürüyor

BÜYÜKELÇİNİN GÖREVDEN ALINMASI İSTEMİŞLERDİ

Öte yandan Bağdat'ta dün gerçekleştirilen protestolarda büyükelçilik binasını basmaya çalışanlar olurken Iraklılar İsveç'in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardström'ün görevden alınması için Irak yönetimine çağrıda bulunmuştu. Protestolar nedeniyle büyükelçilik binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

BÜYÜKELÇİLİĞİN BAHÇESİNE GİRMİŞLERDİ

Protestoculardan bazıları büyükelçilik binasının bahçesine girerek eylemini sürdürmüştü. Daha sonra büyükelçiliği basan protestocular, binanın dış cephesinde asılı olan İsveç'in ulusal amblemini de söküp atmıştı.

İsveç\'te Kur\'an-ı Kerim\'e yönelik saldırı Bağdat\'ta ikinci kez protesto edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı Bağdat'ta ikinci kez protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mahonni kuponni: İADESİNİ İSTEMİYECEKSİN HAKETTİĞİNİ VERECEKSİN OKADAR 0 0 Yanıtla

Advertisement