Japonya ve Türkiye Nükleer İşbirliği - Son Dakika
Dünya

Japonya ve Türkiye Nükleer İşbirliği

Japonya ve Türkiye Nükleer İşbirliği

Japon gazetesi, Türkiye ile varılan anlaşmanın, nükleer işbirliğinde yapılan ilk önemli anlaşma olduğuna dikkat çekti.

25.03.2012 11:23  Güncelleme: 11:38

Japon Yomiuri Shimbun gazetesi, Türkiye ile varılan anlaşmanın, Japonya'daki Fukushima nükleer santralinde meydana gelen krizden bu yana nükleer işbirliği konusunda yapılan ilk önemli anlaşma olduğuna dikkat çekti Japonya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Japonya'nın, nükleer işbirliği konusunda geniş bir anlaşmaya vardığını bildirdi.

Açıklamayı yansıtan Japon Yomiuri Shimbun gazetesi, söz konusu anlaşmanın, Japonya'daki Fukushima nükleer santralinde meydana gelen krizden bu yana nükleer işbirliği konusunda yapılan ilk önemli anlaşma olduğuna dikkat çekti.

Toshiba şirketinin, Türkiye'de inşa edilecek bir nükleer santral projesi için teknoloji ve güvenlik teknik bilgisi ihraç edeceğini kaydeden gazete, iki hükümetin, anlaşmanın içeriğini daha sonra sonuçlandıracağını da belirtti.

Anlaşmanın "daha çok nükleer teknolojinin askeri kullanımı ve üçüncü ülkelere transferini düzenlediğini" vurgulayan gazete, Japon hükümetinin Türkiye ile müzakereleri geçen yılın Ocak ayında başlattığını ancak müzakelerin Fukushima krizinden sonra askıya alındığını yazdı.

Gazete, Türk hükümetinin Sinop'ta bir nükleer santrali inşa etmeyi ve santralin 2020'da faaliyete geçmesini planladığına da işaret ettiği haberinde Japonya'nın halen ABD, Çin ve Güney Kore dahil olmak üzere, 10 ülke ve bir uluslararası kuruluşla nükleer işbirliği anlaşmalarının bulunduğunu da kaydetti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Japonya ve Türkiye Nükleer İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement