İstanbul'da Kadir Gecesi'nde Fatih Camii'nde bir grup kadın dikkat çeken bir eyleme imza attı.
Kadınlar, cami içerisinde başörtüsü bırakarak protesto gerçekleştirdi. Eylemin, Mescid-i Aksa'nın 17 gündür kapalı olmasına dikkat çekmek amacıyla yapıldığı ifade edildi.
Protestoya katılan kadınların, erkeklere yönelik "Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur, sahip çıkın" şeklinde çağrıda bulunduğu aktarıldı.
İsrail, uluslararası hukuku bir kez daha ayaklar altına alarak İslam'ın en kutsal mekânlarından biri olan Mescid-i Aksa'yı kapalı tutuyor. İsrail, 28 Şubat'ta İran'a karşı başlattığı saldırılarla birlikte "bölgesel güvenlik" endişeleri bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın kapılarına kilit vurdu. Müslümanların Harem-i Şerif'te ibadet etmesine izin vermeyen İsrail, ramazan ayında teravih ve cuma namazı kılınmasını engelledi. 1967'de Kudüs'ün işgal edilmesinden bu yana ilk kez ramazan ayında Aksa'da teravih namazı ve itikaf ibadetinin engellenmesi, dini ve tarihi statünün fiilen değiştirilmesine yönelik tehlikeli bir girişim olarak değerlendiriliyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in, Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasını kınadı. Çelik, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya dönük saygısızlığı insanlığın tüm değerlerine yeni bir saldırıdır. Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engellemek, barbarlıktır" dedi.
Son Dakika › Dünya › Kadir Gecesi Fatih Camii'nde dikkat çeken anlar! Kadınlar başörtülerini bıraktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (10)