Mısır, Gazze'ye insani yardım göndermeye devam ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mısır, Gazze'ye insani yardım göndermeye devam ediyor

Mısır, Gazze\'ye insani yardım göndermeye devam ediyor
01.12.2023 09:32

Mısır Devlet Enformasyon Servisi, Refah sınır kapısından Gazze'ye insani yardım yüklü 2.781 tırın giriş yaptığını belirtti. Yardımlar arasında tıbbi malzeme, akaryakıt, gıda ve diğer yardım malzemeleri bulunuyor.

REFAH, 1 Aralık (Xinhua) -- Mısır Devlet Enformasyon Servisi (SIS), Mısır ile Filistin bölgesi arasındaki tek bağlantı noktası olan Refah sınır kapısından şu ana kadar insani yardım yüklü 2.781 tırın Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını belirtti.

Servisin yabancı medya basın merkezi müdürü Ayman Walash, Perşembe günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada ilk yardım konvoyunun Gazze'ye girişine izin verildiği 21 Ekim'den Çarşamba gününe kadar, Refah sınır kapısından Gazze'ye toplam 3.176 ton tıbbi malzeme, 1.308 ton akaryakıt ve 13.348 ton gıda gönderildiğini söyledi.

Walash ayrıca 10.359 ton su, 3.203 ton diğer yardım malzemeleri, 137 çadır ve 18 ambulansın da Gazze'ye nakledildiğini bildirdi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla Xinhua'ya konuşan Mısırlı bir güvenlik yetkilisi, devam eden ateşkes süresince Gazze'ye her gün 200 tırın girmesinin planlandığını ancak İsrail'in uzlaşmaz tutumunun bazı gecikmelere neden olduğunu ifade etti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Mısır, Gazze'ye insani yardım göndermeye devam ediyor - Son Dakika


Advertisement