Rusya'dan Suriye'ye S-300 Füze Savunma Sistemi Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo
BBC

Rusya'dan Suriye'ye S-300 Füze Savunma Sistemi Desteği

24.09.2018 13:46

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, S-300 füze savunma sisteminin 2 hafta içinde Suriye'ye teslim edileceğini söyledi.

Rusya, Suriye ordusunun geçen hafta bir Rus uçağını yanlışlıkla düşürmesi sonrası bu ülkeye yeni bir füze savunma sistemi konuşlandıracağını açıkladı. Moskova, Suriye'nin mevcut füze savunma sistemlerini de yenileyecek.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, S-300 füze savunma sisteminin 2 hafta içinde Suriye'ye teslim edileceğini açıkladı

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da Suriye'deki askeri personellerini korumak istediklerini, üçüncü bir ülkeyi hedef almadıklarını belirtti.

Kremlin ayrıca Şam rejiminin füze savunma sistemlerini Rus izleme ve klavuz sistemleriyle de donatacak.

Suriye'den yapılan açıklamada ise "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı arayarak Suriye'nin füze savunma sistemlerini geliştireceklerini söyledi" denildi.

Rusya'dan Suriye'ye S-300 Füze Savunma Sistemi Desteği

Geçen hafta Rusya'ya ait bir uçağı Suriye ordusu tarafından kazaen düşürülmüş, 15 Rus askeri ölmüştü.

Kremlin İsrail'i dolaylı da olsa uçağının düşürülmesinden sorumlu olmakla suçlamıştı.

İsrail ise olaydan Suriye, İran ve Hizbullah'ı sorumlu tutuyor.

Daha önce Rusya'nın Suriye'de S-300 füze savunma sistemi konuşlandırmasına karşı çıkan İsrail, hava saldırılarının Esad rejimine tehdit oluşturmadığını savunuyor.

İsrail özellikle Hizbullah'a silah sevkiyatını önlemek için hava saldırılarının gerekli olduğunu vurguluyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Rusya'dan Suriye'ye S-300 Füze Savunma Sistemi Desteği - Son Dakika

BBC

Advertisement