Rusya lideri Putin'den ilk açıklama: Saldırıya dahil olan herkesi bulacağız - Son Dakika
Dünya

Rusya lideri Putin'den ilk açıklama: Saldırıya dahil olan herkesi bulacağız

Rusya Devlet Başkanı Putin, başkent Moskova'da gerçekleşen terör saldırısının ardından ilk kez konuştu. Yarın için ulusal yas ilan edildiğini belirten Putin, ''Saldırıya dahil olan herkesi bulacağız'' dedi.

23.03.2024 15:38  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün akşam saatlerinde konser salonuna yapılan terör saldırısında 150 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Rusya lideri Putin, terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından ulusa seslendi.

Putin konuşmasına başlarken terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulundu ve acil durum ekiplerine çabaları için teşekkür etti. Saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalışırken yakalandığını kaydeden Putin, olaya karışan saldırganların tamamının tutuklandığını söyledi.

"TERÖRİSTLERİN ARKASINDA DURAN HERKESİ TESPİT EDİP CEZALANDIRACAĞIZ"

Konuşmasında, "Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız" diyen Rus lider, saldırı emrini verenlerin bulunacağı ve cezalandırılacağını vurgulandı. "Düşmanlarımız bizi bölmeyi başaramayacak" ifadelerini kullanan Putin, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi. 24 Mart gününde de ülke genelinde yas ilan etti.

Moskova'daki saldırı sonrası Putin'den intikam kokan açıklama: Emri kim verdiyse cezalandırılacak

"UKRAYNA TARAFINDA TEMASLARI VARDI"

Rusya İstihbarat Servisi (FSB) de başkentteki terör saldırısına ilişkin açıklamasında Ukrayna vurgusu yaptı. Saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan; Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ve sadık müttefiki Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun terörizme karşı mücadelede iş birliğine hazır olduğunu onayladı.

Moskova'daki saldırı sonrası Putin'den intikam kokan açıklama: Emri kim verdiyse cezalandırılacak

ERDOĞAN: TERÖR KİMDEN GELİRSE GELSİN KABUL EDİLEMEZ

Saldırıya ilişkin bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Ankara'da AK Parti mitinginde konuşan Erdoğan, "Ülkem ve milletim adına Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Moskova'daki saldırı sonrası Putin'den intikam kokan açıklama: Emri kim verdiyse cezalandırılacak
Moskova'daki saldırı sonrası Putin'den intikam kokan açıklama: Emri kim verdiyse cezalandırılacak
Moskova'daki saldırı sonrası Putin'den intikam kokan açıklama: Emri kim verdiyse cezalandırılacak
Rusya lideri Putin\'den ilk açıklama: Saldırıya dahil olan herkesi bulacağız

Son Dakika Dünya Rusya lideri Putin'den ilk açıklama: Saldırıya dahil olan herkesi bulacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • huseyin ergun: Terörle bağı olan herkese lanet olsun Ucu kime değiyorsa. 90 2 Yanıtla
  • Ahmet eren Kacmaz: KİM OLACAK YA İNGİLİZ YADA İTRAİL YADA ABD UZAKTA ARAMA 38 8 Yanıtla
  • Ankara null: istihbarat tum dunyada sorun bilgi gelmiyor elciliklere haber verenlerde bu isi yaptiranlar ztn bizim ulkemizde zaten yok mafyacilik oynuyorlar 15 12 Yanıtla
  • Harun Gür: Putinin intikamı acı olur. 0 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Saldırının arkasında kimler var Ruslar bunu çıkarır buna eminim vay onların haline 0 0 Yanıtla
  • ibrahim kahraman: Bu sadece Rusya’ya yapılmış bir saldırı değil bu insanlığa yapılmış bir saldırı. Rusya’nın dikkatini Orta Doğu bataklığına çekmeye çalışıyorlar. Abd ve Irak ile müzakereleri tamamladığımız ve operasyonların başlayacağı şu günlerde çok manidar ve haince bir saldırı. Rusya Suriye’de önümüzden çekil intikamını biz alalım. Hem terörü bitirelim hem intikamını alalım. Deaş = Abd= İsrail , PKK= abd=israil. terör=Abd= İsrail . Allah masumların yâr ve yardımcı olsun… 0 0 Yanıtla
  • barış özcan: ULAN SURİYE VE IRAK TA KATLİAM YAPTINIZ, PETROLE ÇÖKTÜNÜZ, FİLİSTİNİN ATEŞKESİNE HAYIR OYU VERDİNİZ SONRA GEÇMİŞ EDEBİYAT PARÇALIYORSUNUZ. YAZIK O KADAR ÖLEN İNSANA. AYRICA BU ŞEREFSİZLERİ BİZE TEHDİT OLSUN DİYE SİZ FİNANSE ETTİNİZ. KAN EMİCİ EMPERYALİST DEVLETLER. BAŞTA ABD,ÇİN,RUSYA, FRANSA,ALMANYA, KANADA, İSVEÇ. 0 0 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: Amerika ingiltere ortaklı saldırı... 0 0 Yanıtla
  • Ali Fuat Seckin: Bu saldırı türkiye üzerinde oynanan bir oyun zamanlamaya dikkat Putin' seçimleri kazandı bir iki gün sonra cumhurbaşkanımız Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız diyor hemen arkasından bu oyunu sürüyorlar amaç Rusya Suriye'den çıkmasın türkiye ile karşı karşıya gelsin 0 0 Yanıtla
  • A Er: Emperyalistlerin işidir . 0 0 Yanıtla

Advertisement