Sağlık Bakanlığı'ndan KKTC'ye 3 Adet Ambulans - Son Dakika
Dünya

Sağlık Bakanlığı'ndan KKTC'ye 3 Adet Ambulans

Sağlık Bakanlığı\'ndan KKTC\'ye 3 Adet Ambulans

Sağlık Bakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı'na 3 adet ambulans hibe etti.

27.01.2012 14:42

Sağlık Bakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı'na 3 adet ambulans hibe etti. Ambulanslar, Sağlık Bakanlığı'nda gerçekleştirilen törende, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'e teslim edildi.

Törende Sağlık Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Büyükelçi Akça, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında imzalanan protokoller ve Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın hibe programı kapsamında 3 ambulansın KKTC Sağlık Bakanlığı'na hibe edildiğine dikkat çekerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında her yıl imzalanan mali işbirliği protokolü bulunduğunu, bunun haricinde bakanlıklar düzeyinde yapılan görüşmeler olduğunu anımsatarak, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın bu çerçevede KKTC Sağlık Bakanlığı'na 3 adet ambulans hibe ettiğini söyledi.

Ambulansların geçen yıl sonunda bağışlandığını ancak KKTC'ye geliş sürecinin şimdi tamamlandığını belirten Kaşif, gelecek olan daha ambulans ve bu yıl temellerinin atılmasını planladıkları Onkoloji Hastanesi için onkoloji cihazı bulunduğunu kaydetti.

Ambulansa binmenin kimseye nasip olmaması temennisinde bulunan Bakan Kaşif, "buna rağmen biz ambulansları yenilemek zorundayız. Acil filomuzu genişletip geliştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Kaşif katkılarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ederek, Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'ya bir teşekkür plaketi takdim etti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Sağlık Bakanlığı'ndan KKTC'ye 3 Adet Ambulans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement