Tahran'da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri bakanı Velid Muallim'i kabul eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye halkı için dua ettiğini, güven ve istikrarın bir an önce bu ülkede sağlanmasını dileğini söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, adalet ve özgürlük konusunda kendi halkına saygı göstermeyen ülkelerin bunu başka milletlere hediye edemeyeceğini söyledi. Ahmedinejad, "Bu ülkeler ve NATO güçleri, bölgede sadece kendi egemenliklerini perçinleştirme ve Siyonist İsrail rejimini koruma niyetindedir" diye konuştu.
Dünyanın temel bir değişim içinde olduğunu ifade eden İran Cumhurbaşkanı, bu süreçte değişimlerin yönetilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Özgürlüklerin tüm milletlerin hakkı olduğunu ifade eden Ahmedinejad, uygun yöntemlerle bunun sağlanması gerektiğini dile getirdi. Suriye'deki olaylarla ilgili gelişmeleri değerlendirmek amacıyla İran'da bulunan Velid Muallim, Tahran'daki temasları kapsamında, İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile bir araya geldi.
DHA(AÖ/İD)
Son Dakika › Dünya › 'Suriye İçin Dua Ediyorum' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.