Vietnam Büyükelçisi Cuong Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Dünya

Vietnam Büyükelçisi Cuong Afyonkarahisar'da

Vietnam Büyükelçisi Cuong Afyonkarahisar\'da

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret eden Vietnam Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Küba'nın değişim geçirmesi halinde Latin Amerika'daki yeni bir İsviçre gibi olabileceğini öne sürdü.

18.03.2013 16:21

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret eden Vietnam Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Küba'nın değişim geçirmesi halinde Latin Amerika'daki yeni bir İsviçre gibi olabileceğini öne sürdü.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Büyükelçi Cuong, Türkiye ile ekonomik anlamdaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi adına çalışmaların sürdüğünü söyledi. Türkiye'nin inşaat işinde önemli bir yere sahip olduğunu ve ticari potansiyeli görmek ve hangi alanlarda ithalat ve ihracat yapılabileceğini tespit etmek üzere Afyonkarahisar'a geldiğini anlatan Cuong, "Türkiye şu an dünya sıralamasında inşaat şirketleri firmaları arasında 2. sırada yer alıyor. Afyonkarahisar'ın mermer alanında çok güçlü bir il olduğunu düşünüyorum. İleri zamanlarda Afyonkarahisar'la iş yapmayı düşünüyorum" dedi.

Yumurta üretimi konusunda Afyonkarahisar'ın önemine değinen Büyükelçi Cuong, "Bundan sonra ne zaman yumurta yesem aklıma Afyonkarahisar gelecek" diye esprili bir yaklaşımda bulundu. Cuong, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile geçmişte savaşılmasına rağmen şu an düşmanlığın söz konusu olmadığını ve bugün

Vietanam'a en çok yatırım yapan ülkeler arasında ABD'nin 7. sırada geldiğini ifade ederek, ABD ile ilişkilerin normal bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Bir basın mensubunun "Küba'nın yarı kapitalist sisteme geçmesi ile birlikte dünyadaki sosyalist rejimlerde kabuk değişimimi var" sorusuna ise Büyükelçi Cuong, şöyle karşılık verdi: "Amerika'da mastır yaparken Henry Kissinger adlı yazarın yazdığı bir kitabı okumuştum. Kitapta Küba değişim yani açık sisteme geçerse o bölgedeki, Latin Amerika'daki yeni bir İsviçre olur diyordu. Ben de bu görüşe katılıyorum."

BÜYÜKELÇİ KEKİĞİ İLK DEFA AFYONKARAHİSAR'DA TANIDI

Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, mermer başta olmak üzere termal kaynaklar konusunda kentin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Afyon mermerinin dünyanın birçok yerine ihraç edildiğini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümüne de değindi. ABD'nin geçmişte Vietnam ile yaptığı savaşı hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye Vietnam gibi kahraman insanların yaşadığı bir ülke. Vietnam dünyanın en gelişmiş ülkesi ABD'yi savaşta yendi ve ABD'de Vietnam sendromu diye bir şey var. Vietnam'dan

sonra etkilenmiş psikolojisi bozulmuş bir çok insan var. Bütün gücüyle bütün teknolojisiyle acımasızca saldırdığı halde kahraman Vietnam halkı direndi bağımsızlığını kazandı, tıpkı bizim Çanakkale'de direndiğimiz gibi."

Büyükelçi Cuong, ziyarette kendisine ikram edilen kekiği hayatında ilk defa Afyonkarahisar'da gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi. Büyükelçi Cuong'a, Vali Balkanlıoğlu kekiğin işlenmemiş bitkisini getirterek, kekik hakkında bilgi verdi. Ziyaret, Büyükelçi Nguyen The Cuong'un Valilik Şeref Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Vietnam Büyükelçisi Cuong Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement