Geleceğin Yöneticileri Lordlar Kamarası'ndaydı - Son Dakika
Eğitim

Geleceğin Yöneticileri Lordlar Kamarası'ndaydı

Geleceğin Yöneticileri Lordlar Kamarası\'ndaydı

Doğa Koleji "6. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" için Londra'daydı.

30.05.2013 13:58

Demokrasi eğitiminin, demokratik yaşam tarzının en iyi okulda öğrenilebileceği anlayışıyla "Öğrenci Meclisleri"ni hayata geçiren Doğa Koelji öğrencileri, gelenekselleşen projelerinden biri olan "6. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" için Londra'da Lordlar Kamarası'nda bir araya geldi.

Doğa Koleji öğrencileri, Lord Ahmet Nazir'in misafirperverliğiyle Lordlar Kamarası'nda organizasyonlarını gerçekleştirdiler. Organizasyon sonrasında Lord Ahmet Nazir, Doğa Koleji öğrencileriyle kısa sohbetlerde bulundu.

Londra Lortlar Kamarası'nda gerçekleşen forumun bu yılki konusu "Yeni Anayasa ve Gelişen Demokrasisiyle Türkiye" idi. Doğa Okulları'nın Doğa Nesli öğrencilerini, dünyanın ünlü isimleriyle buluşturmak ve seslerini uluslararası platformda duyurmak adına düzenlenen forumda, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni anayasasında evrensel haklar niteliği taşıyan, bireylere ilişkin temel hak ve özgürlükleri ve devletin bu temel haklara ilişkin görevleri konuşuldu.

Amerika'dan Dr. Katharina Branning, London School Economics(LSE)'den Dr. Bill Kissane, East Anglia Üniversitesi'nden Dr. Fahri Karakaş, ve Avcılar Doğa Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Hoşman konuşmalarını Dr. Ziya Meral moderatörlüğünde yaptı.

Temel hak ve özgürlükler adı altında "Yaşam hakkı; yasa önünde eşitlik, kadın ve erkek eşitliği; din, vicdan, inanç, düşünce, basın, sanat ve bilim özgürlüğü; evlilik ve ailede devlet koruması; okul sisteminde devlet denetimi; toplanma özgürlüğü; örgütlenme özgürlüğü; mektup, posta ve telekomünikasyon gizliliği; dolaşım özgürlüğü; meslek edinme özgürlüğü; konut dokunulmazlığı; mülkiyet, miras hakkı ve toplum yararına kamulaştırma; toprak, arazi, doğal kaynaklar ve üretim araçlarının toplum yararına kamulaştırılması; vatandaşlıktan çıkarılamama hakkı; sığınma hakkı; dilekçe hakkı; askerlik görevi esnasında sınırlandırmalar; temel hak ve özgürlükleri kötüye kullananların temel haklarının kaybettirilmesi" gibi üst başlıkların da ele alındığı "6. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" ndan geriye unutulmaz anlar kaldı.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Geleceğin Yöneticileri Lordlar Kamarası'ndaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement