Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türk Hava Yolları 1933 yılında kuruldu ve değeri 4,3 milyar dolar. THY'da 23 bin 160 kişi, Whatsapp'ta 55 kişi çalışıyor. Sadece 6 yıllık bir geçmişi olan Whatsapp ise 19 milyar dolarlık bir değere sahip. İşte inovasyon böyle bir şey" dedi.
Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen '4. Ar-Ge Günleri ve Bilgilendirme Toplantısı' Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Programa Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, iş adamları ve öğrenciler katıldı.
ÜNİVERSİTE VE SANAYİ DİRSEK TEMASI HALİNDE
Toplantının açılışında konuşan BTSO Başkanı Burkay, BTSO olarak farklı sektörlerde sanayinin değişim ve dönüşümünü sağlamak için birçok proje yürüttüklerini anlattı. Uludağ Üniversitesi ile önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Burkay, "Üniversitemiz ile BTSO arasında geçmişten günümüze ortak faaliyetlerimiz oldu. Bunların en önemlisi de ULUTEK'tir. Bu işbirliklerine ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu.
YERLİ MALI ALIM GARANTİSİ ÖNEMLİ DESTEK SAĞLIYOR
Burkay, yerli ürün alım garantisi uygulamasının Türkiye'deki stratejik sektörlerin gelişmesine önemli katkı sağladığını kaydetti. OSB Teknokent Projesi'nin üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğini daha da artıracağını anlatan Başkan Burkay, Bursa'da 23 olan Ar-Ge merkezi sayısını 2015 yılı sonuna kadar 50'ye çıkartmayı arzuladıklarını ifade etti.
THY VEWHATSAPP ÖRNEĞİ
İnovasyon ve Ar-Ge'nin Türkiye ve Bursa için çok önemli iki unsur olduğuna dikkat çeken Burkay, Burkay, "Türk Hava Yolları 1933 yılında kuruldu ve değeri 4,3 milyar dolar. THY'da 23 bin 160 kişi çalışıyor, Whatsapp'ta 55 kişi çalışıyor. Sadece 6 yıllık bir geçmişi olan Whatsapp ise 19 milyar dolarlık bir değere sahip. İşte inovasyon böyle bir şey" dedi.
İbrahim Burkay, toplumların ve insanların ihtiyaçlarının değiştiğini belirterek, "Bursa'yı da teknoloji merkezi haline getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPANA KRİZİ ÇABUK ATLATIYOR
Dünyanın zenginliğini üreten merkezlerin arasına Bursa'yı da katmak istediklerinin altını çizen İbrahim Burkay, "San Francisco örneği ortada. San Francisco, şirketleri ile ABD'nin zenginliğini üreten bir bölge. Almanya'da Stuttgart'ın gücü de ortada. 2008 krizinden en hızlı çıkan Avrupa ülkesi Almanya'dır. Sahip olduğu teknoloji ve üretim gücü bunu sağladı. Türkiye, bu değişim ve dönüşümü sağlayacaksa, bunu ancak Bursa'nın merkezinde bulunduğu Marmara havzası ile gerçekleştirebilir. Bu hedeflere ulaşmamızda, akademik bilgiler bizim en önemli desteklerimizden birisi olacaktır. Üniversite ile yapılan çalışmalar, Bursa'nın değişim ve dönüşümünde ciddi rol oynayacaktır" diye konuştu.
"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİMCİLİK DERSLERİ VERİYORUZ"
Rektör Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi olarak girişimcilik ve Ar-Ge kültürünü Bursa'da ve Türkiye'de yaygınlaştırmak için çalıştıklarını anlattı. Üniversitede öğrencilere yönelik girişimcilik eğitimleri verildiğini anlatan Dilek, "Ar-Ge kültürünün sadece üniversitede değil, tüm toplumda yaygınlaşmasını istiyoruz. Girişimcilik dersleri ile öğrencilerimizin bu konudaki eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz. Uludağ Üniversitesi ile sanayi arasındaki işbirlikleri artıyor. BTSO ile UÜ ortak çalışmalara imza atarak, Bursa ve şehir ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Ar-Ge'nin önemi ve üniversite ile kamu kurumları arasındaki işbirlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Son Dakika › Ekonomi › 55 Kişilik Whatsapp, 23 Bin Kişilik THY'yi 5'e Katladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)