Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) yarın başlayacak ve iki gün sürecek.
Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongre, enerji sektöründe söz sahibi enerji aktörlerini bir araya getirecek.
Kongrede yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz, enerji finansmanı ve yatırımları, enerji güvenliği gibi konular tartışılacak.
EIF'in açılış oturumuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra Çin Enerji Geliştirme Birimi Başkanı Wang Binghua, Mozambik Enerji Bakan Yardımcısı Jaime Himede, Güney Kore Ticareti Sanayi ve Enerji Bakanı Yoon Sang-Jick katılacak.
Katılımcılar arasında Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin ve EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış gibi bürokratlar da bulunuyor.
Kongrede tartışılacak konu başlıkları şöyle:
"2014 Dünya ve Türkiye Enerji Görünümü", "Enerji Güvenliği ve Türkiye'nin Bölgedeki Rolü", "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı", "Hidroelektrik Santral Yatırımları ve HES Teknolojileri", "Güneş Enerjisi Üretim Yatırımlarında Son Durum Lisans Süreci", "Rüzgar Enerjisi yatırımları", "Uluslararası Projeler ve Türkiye'nin Bölgedeki Rolü", "Türkiye ve Civar Bölgeler Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Yatırımları", "Petrol kanunu kapsamında intibak sürecinin değerlendirilmesi", "Kömürden elektrik üretimi".
Kongrede ETİ Maden koordinatörlüğünde "BOR Semineri" ve Ankara Ticaret Odası koordinatörlüğünde "Lisanssız Elektrik Üretimi Sempozyumu" da yapılacak.
Etkinlik kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden enerji firmaları, hizmet ve ürünlerini sergileyeceği enerji fuarına da katılacak.
Fuarın katılımcıları arasında BOTAŞ, Türkerler, Westinghouse, TETAŞ, TEDAŞ gibi şirketler yer alıyor. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı Yarın Başlayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?