Asya borsaları karışık seyretti - Son Dakika
Ekonomi

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsalarında, hafta başından bu yana etkili olan karışık seyir bugün de devam etti.

08.12.2022 11:17  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya borsalarında, hafta başından bu yana etkili olan karışık seyir bugün de devam etti.

Dünya genelinde güçlenen resesyon endişeleri nedeniyle merkez bankalarının gelecek haftaki toplantılarına yönelik belirsizlik sürerken, jeopolitik risklerin gündemde olması da risk iştahını azalttı.

Asya genelinde ise Çin'in Kovid-19 salgınında "sıfır vaka" politikasında yumuşama adımları satış baskısını sınırlasa da küresel riskler nedeniyle hafta başından bu yana bölge borsalarında gözlenen karışık seyir bugün de devam etti.

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB), Litvanya'ya uyguladığı ticaret kısıtlamaları ve Avrupalı şirketlerin yüksek teknoloji ürünlerinin patentlerini korumalarını engellediği gerekçesiyle Çin'e karşı Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) panel süreci başlattı.

Makroekonomik veri tarafında ise Japonya ekonomisinin 3. çeyrek Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) verileri yukarı yönlü revize edildi. Buna göre, ülkede ilk tahminlere göre yıllık yüzde 0,3 azalış olarak açıklanan 3. çeyrek GSYH verisi, yüzde 0,2 düşüşe çekildi.

Bu gelişmelerle kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 azalarak 3.197 puan ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,5 gerileyerek 2.371 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 değer kaybederek günü 27.547 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,3 üzerinde 136,8'de dengelendi.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 azalışla 62.487 puanda ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 3,4 primle 19.450 puanda seyrediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Asya borsaları karışık seyretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement