Bakanlık Sosyete Pazarlarındaki Bazı Ürünlerde Limit Üstü Kimyasal Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlık Sosyete Pazarlarındaki Bazı Ürünlerde Limit Üstü Kimyasal Buldu

Bakanlık Sosyete Pazarlarındaki Bazı Ürünlerde Limit Üstü Kimyasal Buldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, sosyete pazarlarında denetim yaptı. Çocuk giysisi ve oyuncakların da bulunduğu 4 üründe limitlerin üzerinde kimyasal belirlendi.

02.05.2015 09:50  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sosyete pazarlarını yakın takibe aldı. Özellikle büyük şehirlerde bulunan sosyete pazarlarına denetime çıkan bakanlık ekipleri, bu pazarlardaki ayakkabı, giyim, çanta, oyuncak gibi ürünlerden numune aldı.

PAZARDA TEHLİKELİ ÜRÜNLERE RASTLANDI

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan zehirli ayakkabı olayının benzerinin yaşanmaması için takibi sıkı tutan ekiplerin aldığı numunelerde zararlı maddelere rastlandı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da yoğunlaşan denetimler sırasında, 'sosyete pazarı' tabir edilen pazarlardan, riskli olduğu tahmin edilen 7 ürün numunesi alındı. Yapılan testlerde çocuk giysisi ve oyuncakların da aralarında bulunduğu 4 üründe limitlerin üzerinde kimyasal belirlendi.

BU PAZARLARA CEZA KESİLDİ

Ayrıca İstanbul'da Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Kadıköy Salı, Yeşilköy Çarşamba, Ulus Perşembe pazarlarında 3 bin 427 ürün denetlendi ve 348 ürüne mevzuata aykırılık ve etiket bulundurmama sebebiyle ceza kesildi. İzmir ve Bursa ise denetimden 'temiz' çıktı. (Kaynak:Türkiye)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bakanlık Sosyete Pazarlarındaki Bazı Ürünlerde Limit Üstü Kimyasal Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • gamze: sağlık bakanlığının onayından geçenler çok mu sağlık lı ? 15 4 Yanıtla
  • 1: Bunu pazarlayanlarin zaten cogu dogu kokenli, cahil hanzolardir. . . sadece para gelsin 12 6 Yanıtla
  • dear: Sanki ülkede her şey çok sağlıklıda ... 14 1 Yanıtla
  • yaşar: bide şu Güngören kale centerın üst tarafındaki particilere el atılsa ne fatura var ne vergi ne kalite düzgün esnafında işini bozyurlar. . . . . . . . 4 1 Yanıtla
  • Aysen: Fakirleştik basimizdakiler elimizde avucumuzda ne varsa aldılar emekli olarak paZardan bile alamıyorum denetimden geçenler bile boyalı Kansorjenli zararlı maddeler var 4 1 Yanıtla

Advertisement