Beyaz Eşya Yan Sanayicilerinin İlk Hedefi Güney Amerika Pazarı - Son Dakika
Ekonomi

Beyaz Eşya Yan Sanayicilerinin İlk Hedefi Güney Amerika Pazarı

Beyaz Eşya Yan Sanayicilerinin İlk Hedefi Güney Amerika Pazarı

İstanbul Elektrik Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), beyaz eşya yan sanayi üreticilerinden oluşan TURKHAS Takımı ile ilk ticaret heyetini Brezilya'ya yaptı.

05.12.2013 12:35

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), beyaz eşya yan sanayi üreticilerinden oluşan TURKHAS Takımı ile ilk ticaret heyetini Brezilya'ya yaptı.

TET açıklamasına göre; Türk firmalarının Brezilya'daki üreticilerle iş birliği olanaklarını araştıran TET, Whirlpool ve Electrolux firmalarının Brezilya'daki tesislerinin ziyaretini organize etti. Ziyaret kapsamında, Brezilyalı firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Heyet, sektörün önde gelen 10 firması Electrolux, Imbera, Whirlpool gibi dünya markalarının fabrikalarını ziyaret ederken, aralarında Hitachi ve Mabe'nin bulunduğu global markaların yanı sıra Esmaltec, Colormaq ve Mueller gibi Brezilya'nın en büyük yerel üreticileri ile de ikili görüşmeler yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TET Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, beyaz eşya sektörünün gerek kalite gerekse teknolojik anlamda iyi bir noktada ve önemli bir güce sahip olduğunu belirterek, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Tebliği destekleri kapsamında hayata geçirdikleri TURKHAS Takımı ile Brezilya'da önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ebiçlioğlu, dünyanın en büyük 6. ekonomisi olan Brezilya'nın, Güney Amerika'nın da en büyük ekonomisi konumunda olduğuna dikkati çekerek, "Ticaret Heyetimiz, firmalarımızın yüksek teknoloji ve kalite avantajlarını kullanabileceği önemli bir ortam hazırladı" ifadesini kullandı.

Açıklamada, Türkiye'nin beyaz eşya üretimi ve ihracatında dünyada ulaştığı konumun, yan sanayi üretiminin de güçlenmesini sağladığı belirtilirken, ihracatın yüksek oranda Avrupa'ya gerçekleştiği sektörde, kalite ve teknoloji çıtasının yükseldiğine işaret edildi. Türkiye'de, direkt ve dolaylı beyaz eşya yan sanayi ihracatının 2 milyar dolara ulaştığı kaydedilen açıklamada, beyaz eşya sektörü için yapılan ara malı üretiminin 4 milyar doların üzerinde olduğu aktarıldı. Açıklamada, Türk beyaz eşya sanayinin ara malı ihtiyacının yüzde 53'ünü karşılayan sektör firmalarının, ihracat performanslarını artıracak yeni pazar fırsatlarını değerlendirmeyi hedeflediği dile getirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Beyaz Eşya Yan Sanayicilerinin İlk Hedefi Güney Amerika Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement