Emekli maaşları zamlanırken, gözler bayram ikramiyelerine çevrildi! İşte masadaki formüle göre artış miktarı - Son Dakika
Ekonomi

Emekli maaşları zamlanırken, gözler bayram ikramiyelerine çevrildi! İşte masadaki formüle göre artış miktarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının 5500 liradan 7500 liraya yükseltileceği müjdesini açıkladı. Yapılacak yüzde 36'lık zam emeklinin yüzünü güldürürken, Ramazan Bayramı öncesi bir güzel haber daha geldi. Emekli ikramiyelerine de enflasyon oranında zam yapılması gündemdeki yerini korurken, şubat ayındaki yüzde 55.18'lik enflasyon oranı baz alındığında emeklinin bayram ikramiyesi 1750 TL'ye yükselecek.

23.03.2023 11:17  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Program esnasında emekli maaşlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşına zam yapacakları müjdesini de verdi.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI 7500 LİRAYA ÇIKARDIK"

Erdoğan "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 36,4 ORANINDA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdesi sonrası hazırlanacak düzenlemeyle 5500 lira olan en düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkacak. Böylece emekli aylıklarına yüzde 36,4 oranında zam yapılmış olacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ENFLASYON ORANI ÜZERİNDEN ZAM YOLDA

En düşük emekli maaşına yapılan zammın ardından emeklilere yönelik bir güzel haber daha verildi. Buna göre Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyelerine enflasyon üzerinden zam yapılması gündemde. Şubat ayında açıklanan yüzde 55.18'lik enflasyon oranı baz alındığında 1100 TL'lik bayram ikramiyesi 1750 TL'ye yükselecek. Zamla birlikte her emekli yılda 3500 TL'lik ikramiye almış olacak.

İŞTE ÖDEMELERİN YAPILACAĞI TARİH

Öte yandan Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödemesinin 21 Nisan'dan önceki hafta hesaplara yatırılması bekleniyor.

İKRAMİYELER 1100 TL'YE ÇIKARILMIŞTI

Emekli ikramiyeleri son olarak 1000 TL'den 1100 TL'ye çıkartılmış ve geçtiğimiz yıl toplamda tüm emeklileri 2200 TL ödenmişti.

Emekli maaşları zamlanırken, gözler bayram ikramiyelerine çevrildi! İşte masadaki formüle göre artış miktarı

Son Dakika Ekonomi Emekli maaşları zamlanırken, gözler bayram ikramiyelerine çevrildi! İşte masadaki formüle göre artış miktarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • astragan: laik devlet de ne bayramı deyip kaldırır bence seninkiler gelirse:) 74 186 Yanıtla
  • Serkan Basar: Arttırsan ne olur bir kilo patetes 10 TL en ucuz çöp peynir 50 TL olmuş sen neden bahsediyorsun 112 30 Yanıtla alos : 10 tl patates bedava. Madem bu ürünler pahalı git köyüne üret sat hemde parasızlıktan kurtulursun, 9 49 Erhan Yılmaz: Serkan şehirden köyüne git iş veren devlet sana para versin sen git evde yat uyu tamam 2 3
  • eyup yamak: Madem zam verilebiliyordu ocak ayında niye artırılmadı.Seçim vatandaşın işine yaradı şimdilik.. 112 25 Yanıtla
  • haydar topçu: Bayram ikramiyesi 3 bin tl olsun emekli maaşları 13 bin tl olsun 113 23 Yanıtla
  • RECEP KARACA: yapılan zam tum emeklıleremı sadece 5500 alan emklı arkadaslarmı bu konu hakında bılgısı olan varmı 101 31 Yanıtla
  • Aliye gülcan: Emekli aylıklarındaki bu adaletsizlik nedir,anlamakta zorlanıyorum... 111 6 Yanıtla Erhan Yılmaz: Kafan çalışmıyor belli şöyle kumbaraya sen 10 lira at ben 5 lira 25 sene sonra kimin parası fazla olur. Bu kadar başka izahı yok 16 13
  • Soner Kumsal: 6900 tl emekli maaşımada aynı oranda zam yapılması gerekiyor yıllarca yüksek pirim ödedim bu hakmıdır 98 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.


Advertisement